Kennisgeving (ontwerp)beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) t.b.v. het bouwen van huisvesting voor (inter)nationale werknemers, Baskensburg (uitgebreide procedure) en (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen voor een parkeerterrein ten noorden van het complex.

Burgemeester en wethouders van Vlissingen maken bekend dat de ontwerp-omgevingsvergunning voor het ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ voor het bouwen van complexgewijze huisvesting van (inter)nationale werknemers Baskensburg te Vlissingen, ter hoogte van de voormalige Sintelbaan aan het Baskensburgplein, het aanleggen van een ontsluitingsweg en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van een parkeerterrein met ingang van 31 augustus 2023 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Toelichting

De aanleiding van de aanvraag omgevingsvergunning is de realisatie van een complexgewijze huisvesting van (inter)nationale werknemers voor een periode van 15 jaar, bestemd voor 350 werknemers, verdeeld 1-en 2-persoons studio’s op de locatie (voorlopig) Sintelbaan 21 te Vlissingen, kadastraal bekend als Vlissingen, sectie H, nummer 4078, voor de complexgewijze huisvesting van (inter)nationale werknemers Baskensburg te Vlissingen en het aanleggen van een ontsluitingsweg, gelegen tussen de sporthal en het tankstation aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Het college van Burgemeester en Wethouders is voornemens om met toepassing van artikel 2.12 van de Wabo af te wijken van de bepalingen van het bestemmingsplan en de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Ten behoeve van de realisatie van voldoende parkeerplaatsen heeft de gemeenteraad van Vlissingen op 20 juni 2023 besloten een (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen af te geven omdat de parkeerplaatsen gelegen zijn buiten het vastgestelde stedenbouwkundig plan. De parkeerplaatsen zijn noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de gestelde parkeernorm. De gemeenteraad heeft daarbij tevens besloten dat als er geen zienswijzen worden ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning, dit besluit te beschouwen als een definitieve verklaring van geen bedenkingen.

 

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en bijbehorende stukken en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van 31 augustus 2023 gedurende zes weken (dus t/m 11 oktober 2023) ter inzage in het stadhuis van Vlissingen. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen in het elektronisch Gemeenteblad via www.officielebekendmakingen.nl 

Tijdens de periode van 31 augustus 2023 tot en met 11 oktober 2023 kan eenieder zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten kenbaar maken aan het college van B&W van de gemeente Vlissingen, postbus 3000, 4380 GV Vlissingen.

Vlissingen, 28 augustus 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

De burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar, De secretaris, drs R.D.A. Wiskerke

Naar boven