Ongewijzigde vaststelling wijzigingsplan “Hoofdstraat 248, Driebergen”.

 

Het ontwerpwijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college op 29 augustus 2023 het wijzigingsplan Hoofdstraat 248 Driebergen ongewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGhoofdstr248-VA01).

Wat houdt dit wijzigingsplan in?

Met de ontwikkeling wordt aan een voormalig kantoorpand in het buitengebied van Driebergen een vervolgfunctie in de vorm van een onderwijsinstelling toegekend. Het bestaande pand wordt hiervoor inpandig verbouwd en voorzien van de bestemming 'maatschappelijk' om de onderwijsfunctie toe te staan. De kantoorfunctie blijft behouden. Het plan draagt zodoende bij aan de duurzame instandhouding van het landgoed. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat kostenverhaal plaatsvindt via de legesverordening.

Hoe kunt u het wijzigingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 2 september 2023 tot en met 13 oktober 2023 kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Vervolgtraject

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven