Enkelvoudige gunning Op de Bies 70a te Schimmert

Enkelvoudige gunning Op de Bies 70a te Schimmert

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als het perceel waarop het Tiny House project beoogd is.

Adres: Op de Bies 70a te Schimmert

Perceel: kadastraal perceel gemeente Schimmert, sectie B, nummer 2400

Perceelgrootte: circa 6.354 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning

De gemeente Beekdaelen is voornemens om voor de genoemde locatie en ten behoeve van de realisatie van het Tiny House project een overeenkomst van bruikleen en aansluitend erfpacht te sluiten, met de Vereniging Op de Bees.

Op de locatie zijn 11 Tiny Houses, een gemeenschappelijk gebouw, een grote moestuin en bijbehorende voorzieningen voorzien. Daarnaast is de gemeente voornemens om voor een gedeelte van de genoemde locatie een huurovereenkomst te sluiten met de naastgelegen ondernemer, Lupa Outdoors Vijvervijvercentrum Limburg B.V., ter verbetering van de parkeerbalans.

Criteria en motivering

De Gemeente meent op basis van de onderstaande criteria en motivering dat de vereniging en de ondernemer de enige serieuze gegadigden zijn die in aanmerking komen voor het in de aanhef genoemde perceel (hierna: de locatie) en de daaruit voortvloeiende overeenkomsten.

Algemeen

De gemeente Beekdaelen werkt al geruime tijd samen met de vereniging aan de uitwerking van het Tiny House project. De vereniging bestaat uit toekomstige bewoners, welke zich aan de start van het project middels een selectieprocedure hebben kunnen aanmelden om in aanmerking te komen voor een Tiny House.

Landschappelijke inpassing

Nadat duidelijk was wie de Tiny Houses zou gaan bewonen, is de gemeente Beekdaelen samen met hen op zoek gegaan naar een geschikte locatie. De beoogde locatie is door de gemeente aangekocht en zal door de vereniging gerealiseerd gaan worden. Voor de duur van de realisatie tot 1 april 2024, bestaat het voornemen een bruikleenovereenkomst voor de locatie met de vereniging te sluiten. Het perceel wordt bouwrijp gemaakt, de nutsvoorzieningen worden aangebracht en de Tiny Houses worden op het terrein gebouwd. Aansluitend zal de locatie aan de vereniging in erfpacht worden uitgegeven, - in beginsel – voor de duur van 10 jaar.

Lokaal en algemeen belang/maatschappelijk en sociaal element

De realisatie van de Tiny Houses sluit aan bij de groeiende vraag naar creatieve en nieuwe woonvormen. Daarnaast is een dergelijke woningtypologie nog niet aanwezig binnen de Gemeente. Op deze wijze wordt er huisvesting gecreëerd voor diverse doelgroepen in Beekdaelen. Bovendien biedt het wonen in een Tiny House de mogelijkheid om te leven binnen een community waardoor de maatschappelijke en sociale cohesie versterkt wordt.

Bestaande rechten 

De gemeente wil de vereniging de ruimte geven op de locatie het Tiny House Project te realiseren. De gemeente heeft hiervoor het betreffende perceel aangekocht, samen met de vereniging een plan ontwikkeld, het bestemmingsplan aangepast en een subsidie beschikbaar gesteld.

Parkeerbalans 

De klanten van de naast de locatie gelegen onderneming maken gebruik van de parkeervoorzieningen in de openbare ruimte. Met de komst van het Tiny House project komen een aantal parkeerplaatsen te vervallen en neemt mogelijk de parkeerdruk in de openbare ruimte toe. Derhalve bestaat het voornemen om met de ondernemer een huurovereenkomst te sluiten voor een gedeelte van de locatie. Het gedeelte zal worden ingericht als parkeervoorziening, wat de parkeerbalans in de directe omgeving ten goede komt. Bovendien draagt de herinrichting bij aan een aantrekkelijker straatbeeld, de leefbaarheid en de algehele verkeersveiligheid.

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van dezelfde bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

De Gemeente, Vereniging Op de Bees en Lupa Outdoors Vijvervijvercentrum Limburg B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomsten zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingingsruimte bij een enkelvoudige gunning middels haar beleidsuitgangspunten.

Naar boven