Voorontwerp bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Appartementengebouw Middenweg’

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vlieland, bijeengekomen in een vergadering op 15 augustus 2023, heeft het besluit genomen in te stemmen met het voorontwerpbestemmingsplan ‘Oost-Vlieland - Appartementengebouw Middenweg’ en dit plan vrij te geven voor de inspraak- en overlegprocedure. Binnen de procedure van het bestemmingsplan kunnen betrokkenen hun standpunten omtrent het plan inbrengen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Al enige tijd ligt er het voornemen tot de realisatie van appartementen voor permanente huisvesting aan de Middenweg. Daarvoor is eerder al een voorontwerpbestemmingsplan gepresenteerd en in procedure gebracht. Het ging toen om zes appartementen. Het plan is nu aangepast en uitgebreid naar woonruimte in twaalf appartementen met bergingen en zonnecollectoren. Het nieuwe plan voorziet in de volledige nieuwbouw van

twee gebouwen met appartementen op de achtererven van vijf percelen aan de Dorpsstraat, te weten de nummers 72 t/m 80. Hiervoor dienen vier bestaande schuren gesloopt te worden.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 21 augustus 2023 tot en met maandag 2 oktober 2023 ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het voorontwerp bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.BP20191107-VO01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen een schriftelijke reactie indienen. Deze kunt u sturen aan burgemeester van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Wilt u uw reactie mondeling geven? Dat kan door contact op te nemen met de heer J. Kleefstra via het telefoonnummer 0611742571. U kunt geen reactie via e-mail indienen.

 

Vlieland, 15 augustus 2023

Burgemeester enwethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema gemeentesecretaris/algemeen directeur

Naar boven