Lampegietersoptochten 2023

Vergunning wordt verleend voor het organiseren van Lampegietersavond op maandag 18 september 2023 waarbij de traditionele Lampegietersoptochten begeleid door muziekkorpsen plaatsvinden in verschillende wijken van Veenendaal. Voorts wordt op de verschillende startlocaties versterkte muziek ten gehore gebracht. De Lampegietersoptochten worden georganiseerd door buurtcommissies bestaande uit vrijwilligers, ouders en winkeliers.

 

Vanuit de volgende wijken zijn optochten georganiseerd:

  • 1.

    Dragonder-Noord

  • 2.

    Franse Gat

  • 3.

    Veenendaal-West

  • 4.

    Buurthuis de Driehoek

  • 5.

    De Pol - Gelderse Blom (Veenendaal-Noord/Centrum) (1 optocht vanuit De Pol)

     

Programma van het evenement:

In alle deelnemende wijken geldt:

- ontvangst deelnemers/kinderen variërend vanaf 18.30 uur

- start optocht om 19.30 uur

- op de startlocaties wordt versterkte muziek ten horen gebracht

- na afloop van de optochten zullen in de buurthuizen en de wijken chocomel en  kaneelbeschuitjes worden uitgedeeld aan de kinderen

- het evenement eindigt in de verschillende wijken uiterlijk om 21.00

 

de burgemeester heeft besloten om op grond van:

  • .

    artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het organiseren van 5 optochten begeleid door fanfareorkesten in Veenendaal in het kader van Lampegietersavond op 18 september 2023 en het ten gehore brengen van versterkte muziek tussen 18.30 – 21.00 uur.

     

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan de raad/ het college van burgemeester en wethouders/ de burgemeester (zie ondertekening brief), Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar instelt.

 

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op het digitale loket van de gemeente-website (trefwoord: “bezwaar en beroep”). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze site is tevens meer informatie te vinden.

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt, kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor is Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. 

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Naar boven