Eerste wijziging van de ‘Subsidieregeling jeugdbescherming en jeugdreclassering Regio Midden-Limburg Oost’

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERDALEN,

 

gezien het voorstel van 11 juli 2023;

 

gelet op de artikelen 2 en 3 en hoofdstuk 2 van de Algemene Subsidieverordening Roerdalen 2020, hieronder verder te noemen ‘de ASV’.

 

besluit:

 

vast te stellen de eerste wijziging van de ‘Subsidieregeling jeugdbescherming en jeugdreclassering Regio Midden-Limburg Oost’.

Artikel 11. Egalisatiereserve

  • 1.

    De subsidieontvanger vormt een egalisatiereserve als bedoeld in artikel 4:72 Algemene wet bestuursrecht.

  • 2.

    Voor zover de subsidie op grond van deze regeling en/of voorgaande regelingen heeft bijgedragen aan de egalisatiereserve mag deze uitsluitend worden aangewend voor het uitvoeren van activiteiten waarvoor subsidie is verleend.

  • 3.

    In de gevallen bedoeld in artikel 4:41, tweede lid, onderdelen c, d en e, van de Algemene wet bestuursrecht is de subsidieontvanger ter zake van de egalisatiereserve vergoedingsplichtig naar evenredigheid van de mate waarin de subsidie aan de egalisatiereserve heeft bijgedragen.

  • 4.

    Bij de subsidieverlening worden nadere verplichtingen gesteld ten aanzien van de Egalisatiereserve waarbij rekening gehouden kan worden met het onderstaande:

    • a.

      Jaarlijks mag maximaal 5% van het bedrag van de totale subsidie op basis van deze subsidieregeling in enig jaar aan de egalisatiereserve worden toegevoegd.

    • b.

      De totale hoogte van de egalisatiereserve is maximaal 20% van de in dat jaar vast te stellen subsidie.

    • c.

      Indien het subsidiebedrag op basis van deze subsidieregeling lager is dan 10% van de totale inkomsten dan zijn lid 1 en 2 niet van toepassing.

    • d.

      Overschrijding in enig jaar van de afgesproken maximale omvang van de totale egalisatiereserve kan leiden tot een lagere vaststelling van de verleende subsidie.

Artikel 13. slotbepaling

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus besloten door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen in zijn vergadering van 1 augustus 2023.

Burgemeester en wethouders van Roerdalen,

de secretaris,

J.J.W.M. L'Ortije

de burgemeester,

M.D. de Boer-Beerta

Naar boven