Verordening van het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom inhoudende Eerste wijziging Subsidieregeling Maatschappelijke Ontwikkeling & Eigen kracht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom

 

Gelezen het voorstel van 4 juli 2023, nummer BW23-00442

 

Gelet op de Algemene subsidieverordening Bergen op Zoom 2015

 

Besluit

 

Vast te stellen de

Eerste wijziging Subsidieregeling Maatschappelijke Ontwikkeling & Eigen kracht

 

 

 

 

 

Was-wordt wijziging Subsidieregeling Maatschappelijke Opgaven & Eigen kracht:

 

Was: Art.3 lid 1 - Wanneer aan alle subsidievoorwaarden is voldaan, wordt subsidie uitsluitend verstrekt voor: a. activiteiten en initiatieven die zich richten op de maatschappelijke opgaven uit artikel 1 en de speerpunten per wijk benoemd in hoofdstuk 3 van het Subsidiebeleid Doen wat nodig is Bergen op Zoom.

Wordt: Art.3 lid 1 - Subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor: a. activiteiten en initiatieven die zich richten op de maatschappelijke opgaven uit artikel 1 en de speerpunten per wijk benoemd in hoofdstuk 3 van het Subsidiebeleid Doen wat nodig is Bergen op Zoom.

 

Was: Art.4 lid 3 - b. Welke activiteiten worden ingezet en hoe deze bijdragen aan het realiseren van de maatschappelijke opgaven en speerpunten per wijk.

Wordt: Art.4 lid 3 - b. Welke activiteiten worden ingezet en hoe deze bijdragen aan het realiseren van de maatschappelijke opgaven en speerpunten per wijk.

 

Was: Art.5 lid 2 - De aanvragen om een eenmalige subsidie worden behandeld op volgorde van binnenkomst en zolang het subsidieplafond van € 10.000 voor de eenmalige subsidies nog niet is bereikt. Het college beslist op een aanvraag om een eenmalige subsidie binnen 13 weken na ontvangst van de volledige aanvraag.

Wordt: Art. 5 lid 2 - De aanvragen om een eenmalige subsidie worden behandeld op volgorde van binnenkomst en zolang het subsidieplafond van € 10.000 voor de eenmalige subsidies nog niet is bereikt. Het college beslist op een aanvraag om een eenmalige subsidie binnen 13 weken na ontvangst van de volledige aanvraag.

Voor eenmalige subsidieaanvragen gelden de volgende aanvullende criteria:

a. er wordt maximaal een bedrag van €500,00 verleend per subsidieaanvraag;

b. een subsidie wordt niet verleend wanneer de indiener c.q. ten minste één van de samenwerkende organisaties een eigen vermogen heeft van € 50.000,00 of hoger. Dit blijkt uit de in te dienen jaarrekening;

c. een subsidie wordt niet verleend wanneer de aanvraag voldoet aan de criteria voor een jaarlijkse subsidieaanvraag.

 

Was: Art.6 lid 1 - Het college kan aanvullend op Artikel 10 Weigerings- en intrekkingsgronden van de Algemene subsidieverordening Bergen op Zoom 2015 een aanvraag om subsidie weigeren als:

Wordt: Art.6 lid 1 - Aanvullend op Artikel 10 Weigerings- en intrekkingsgronden van de Algemene subsidieverordening Bergen op Zoom 2015 weigert het college een aanvraag om subsidie als:

 

Was: Art.6 lid 1 e - De subsidieaanvrager (stichting/vereniging of natuurlijk persoon) niet gevestigd is in de gemeente Bergen op Zoom

Wordt: Art.6 lid 1 e - Bij een eenmalige subsidie: De subsidieaanvrager (stichting/vereniging of natuurlijk persoon) niet gevestigd is in de gemeente Bergen op Zoom

 

Was: Art.6 lid 1 f - Het subsidieplafond is bereikt

Voor de subsidie Maatschappelijke Ontwikkeling & Eigen Kracht geldt een subsidieplafond. Subsidie wordt slechts verleend tot ten hoogste het subsidieplafond.

Komt het totaal van de aanvragen voor een jaarlijkse subsidie boven het plafond uit dan wordt het bedrag waarmee het plafond wordt overschreden naar evenredigheid gekort op alle aanvragen.

Wordt: Art.6 lid 1 h - Het subsidieplafond is bereikt

Voor de subsidie Maatschappelijke Ontwikkeling & Eigen Kracht geldt een subsidieplafond. Subsidie wordt slechts verleend tot ten hoogste het subsidieplafond.

Komt het totaal van de aanvragen voor een jaarlijkse subsidie boven het plafond uit dan worden met het percentage van het bedrag waarmee het plafond wordt overschreden alle aanvragen naar evenredigheid gekort.

Voor eenmalige subsidies geldt: Wanneer een subsidieaanvraag ervoor zorgt dat het subsidieplafond overschreden wordt, dan wordt de betreffende subsidieaanvraag afgewezen voor het bedrag waarmee het subsidieplafond wordt overschreden. Alle daaropvolgende aanvragen voor een eenmalige subsidie worden afgewezen vanwege het bereiken van het subsidieplafond.

Wordt: Art.6 lid 1 f - Alleen activiteiten die inzetten op de speerpunten per (prioriteit)wijk en daarmee aan de maatschappelijke opgaven uit artikel 1 worden gesubsidieerd. Niet gesubsidieerd worden onderdelen van de activiteit die hier niet direct en/of duurzaam aan bijdragen, zoals prijzengeld, overnachting, reiskosten, dinerkosten, etc.

Wordt: Art.6 lid 1 g - Ter bestendiging van het voorliggend veld is het waardevol dat organisaties die soortgelijke activiteiten aanbieden hun krachten bundelen. Daarom worden dubbelingen in activiteiten niet gesubsidieerd.

Voor jaarlijkse subsidies geldt: Wanneer meerdere aanvragers subsidie aanvragen voor een soortgelijke activiteit, worden de betreffende subsidies niet verleend en dienen deze organisaties samen te werken en een gezamenlijke subsidieaanvraag in te dienen.

Voor eenmalige subsidies geldt: Wanneer een aanvrager subsidie aanvraagt voor een activiteit soortgelijk aan een activiteit waarvoor in het lopende jaar al subsidie is verleend aan een andere c.q. dezelfde aanvrager, dient de nieuwe subsidieaanvraag uitgebreid te worden c.q. anders ingericht te worden zodat geen dubbel aanbod ontstaat.

 

 

 

Aldus besloten in de vergadering van 11 juli 2023

het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

mr. Drs. Ing. M. van Vliet

burgemeester,

drs. M. Mulder MSc

Naar boven