Bekendmaking bruikleen grond rotondes binnen de gemeente Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen is van plan in bruikleen te geven aan de stichting: Stichting RotondesWaddinxveen:

De grond in de rotondes aan de Beethovenlaan/Chopinlaan, Kerkweg-West / Chopinlaan, Sniepweg / Esdoornlaan, Kerkweg-Oost / Kanaalstraat, Dreef / Oude Dreef, Dreef / Polderlaan, Beijerincklaan / Parklaan, Beijerincklaan / Zuidelijke Rondweg

De gronden worden in bruikleen gegeven tegen overname van het beheer en onderhoud van die rotondes.

Eén serieuze gegadigde

De gemeente is voornemens om voormelde gronden in bruikleen uit te geven aan de Stichting RotondesWaddinxveen. De gemeente is van mening dat Stichting RotondesWaddinxveen de enige serieuze gegadigde is voor het in bruikleen nemen van deze gronden.

Uitleg en motivatie bruikleen

De stichting heeft gevraagd of de bestaande overeenkomst voor het in gebruik hebben van de gronden in de rotondes verlengd kan worden. De gemeente staat positief tegenover het initiatief van de stichting die de gronden in zet voor het plaatsen van reclame-voorzieningen op de rotondes, waarmee de stichting een positief financieel resultaat ter beschikking zal stellen aan lokale sociale doelen. Het voortzetten van dit initiatief wordt door de gemeente gesteund.

Gelet op de wens om dit initiatief voort te zetten, de investeringen die afgelopen jaren al hebben plaatsgevonden en het feit dat de gemeente niet bekend is met een andere partij die eenzelfde initiatief heeft en als zodanig zich kwalificeert als serieuze gegadigde is de gemeente van mening dat de Stichting RotondesWaddinxveen als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het in bruikleen verkrijgen van de gronden in de rotondes.

Bezwaar tegen de bruikleen

Als u het niet eens bent met de genoemde bruikleen, omdat u van mening bent dat u zelf ook als kandidaat in aanmerking komt voor het in bruikleen verkrijgen van de gronden, dan dient u dit binnen 20 dagen na de datum van deze publicatie deugdelijk gemotiveerd (met redenen) bij de gemeente kenbaar te maken. Dit doet u door uw bezwaar en redenen waaruit blijkt dat u ook aan de door de gemeente gestelde criteria voor de uitgifte in bruikleen kan voldoen te sturen, per aangetekende brief, aan de gemeente Waddinxveen t.a.v. mevrouw M. Berghout en de heer W. Ploeg, Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen en tevens per e-mail aan m.berghout@waddinxveen.nl en w.ploeg@waddinxveen.nl. 

Berichten die niet zowel per aangetekende brief als e-mail tijdig door de Gemeente zijn ontvangen, worden niet-ontvankelijk verklaard.

Vervaltermijn

De hiervoor vermelde termijn is een vervaltermijnen. Dat houdt in dat als u niet op tijd (gemotiveerd) kenbaar maakt dat u het niet eens bent met het in bruikleengeven van de gronden, het recht om tegen de genoemde bruikleen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook op te baseren vervalt. De Gemeente en de Stichting RotondesWaddinxveen zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen. Na afloop van de hiervoor gestelde termijnen zullen de gegadigden derhalve niet meer ontvankelijk zijn in hun verzoeken c.q. vorderingen.

Vragen

Heeft u vragen over de voorgenomen bruikleen, dan kunt u via telefoonnummer 14 0182 telefonisch contact opnemen met mevrouw M. Berghout, of de heer W. Ploeg. U kunt hen ook bereiken per e-mail via e-mailadres: m.berghout@waddinxveen.nl en/of w.ploeg@waddinxveen.nl of via het postadres Beukenhof 1, 2741 HS Waddinxveen, Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen onder vermelding van “bruikleen rotondes”.

Naar boven