Gecombineerde verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

 

Op 15 maart 2023 worden de gecombineerde verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap gehouden.

Wij hebben op 24 januari 2023 besloten om voor de stemopneming van deze verkiezingen gebruik te maken van de methode van centrale stemopneming, zoals bedoeld in artikel N1 van de Kieswet. Dat betekent dat de stembureaus op woensdagavond 15 maart 2023, na het sluiten van de stembus om 21.00 uur, de stemmen alleen op lijstniveau tellen. Vanaf de volgende dag, donderdag 16 maart 2023, worden de stemmen van alle stembureaus op kandidaatniveau geteld door het Gemeentelijk stembureau. De voorlopige uitslag op lijstniveau wordt zoals gebruikelijk op woensdagavond bekend gemaakt.

De centrale stemopneming door het Gemeentelijk stembureau vindt plaats in een openbare zitting in het gemeentehuis in Domburg. Nadere informatie over het tijdstip van de openbare zitting en de werkwijze van het Gemeentelijk stembureau volgt op een later moment. Zie voor informatie hierover www.veere.nl/verkiezingen

 

Domburg, 24 januari 2023.

 

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris wnd., de burgemeester,

Mevr. W.A. Atsma drs. R.J. van der Zwaag

Naar boven