Publicatie huurovereenkomst Gymzaal Braamstraat

Datum: 16-08-2023

Objectinformatie

Adres: Gymzaal Braamstraat, Braamstraat 3A, 4388 CN Oost Souburg

Kadastraal perceel: gemeente Vlissingen, kadastraal bekend, R4166, (ged.)

Grootte: ca. 20 m2

 

Voornemen tot het aangaan van overeenkomsten

De gemeente Vlissingen heeft het voornemen met de sportvereniging DIOS Oost-Souburg de volgende overeenkomst aan te gaan:

- een huurovereenkomst tot het gebruik van een berging/opslag ruimte in de gymzaal de Braamstraat, gelegen aan de Braamstraat 3A, 4388 CN te Oost Souburg gelegen op het kadastrale perceel gemeente Vlissingen, kadastraal bekend, R4166, (ged.);

 

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde voor de berging in de gymzaal aan de Braamstraat in aanmerking komt voor de verkoop, namelijk bovenstaande kopers. Het spreekt voor zich dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

 

De sportvereniging DIOS Oost-Souburg komt ten behoeve van voornoemde huurovereenkomst als enige serieuze gegadigde in aanmerking, omdat:

  • 1.

    Voor het huren van de gymzaal aan de Braamstraat is het een belangrijke voorwaarde dat er een substantieel sport- en beweegaanbod wordt gerealiseerd in de aangrenzende gymzaal de Braamstraat.-De sportvereniging DIOS Oost-Souburg is een voor de gemeente Vlissingen belangrijke maatschappelijke organisatie die gedurende het hele jaar een sport- en beweegaanbod realiseert ten behoeve van de inwoners van Oost-Souburg, Vlissingen en Ritthem.

  • 2.

    Via het gemeentelijk verhuurloket (Makelpunt Walcheren) en op basis van de Criteria inroostering gemeentelijke sportaccommodaties is desbetreffende vereniging hoofdhuurder omdat zij jaarlijks meer dan 85% van het totaal uit te geven uren ten behoeve van het afnemen van de gymzaal, door de vereniging wordt aangevraagd.

  • 3.

    De integrale kosten worden gedekt middels een overeengekomen bedrag in de bruikleenovereenkomst.

  • 4.

    De afgelopen jaren zijn er geen verzoeken ingediend voor het aangaan van een bruikleenovereenkomst op voornoemde locatie

 

Niet eens met voorgenomen bruikleenovereenkomst?

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen bruikleenovereenkomst, dan dient u dit uiterlijk voor 05-09-2023, 23:59 uur, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan avandenbeld@vlissingen.nl, onder vermelding van ”Reactie op voornemen aangaan bruikleenovereenkomst “Braamstraat 3A”. Indien uw bericht na deze termijn wordt ontvangen, staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

 

De gemeente sportvereniging Dios aan de Braamstraat 3A zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de koopovereenkomst zou worden opgekomen.

 

Beoordeling van uw reactie

De gemeente zal uw gemotiveerde reactie beoordelen.

Er kunnen zich dan twee situaties voordoen:

  • 1.

    De gemeente is het met uw reactie eens. Dit betekent dat de gemeente de verkoop aan de eigenaars van Braamstraat 3A in de gemeente Vlissingen zal heroverwegen.

  • 2.

    De gemeente is het niet eens met uw reactie. In dat geval zal de gemeente u een termijn stellen van 20 kalenderdagen waarbinnen u nogmaals kunt aangeven dat u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop. Dit kunt u doen door betekening van een kortgedingdagvaarding aan het adres van de gemeente. Indien voornoemde termijn wordt overschreden zonder dat de kortgedingdagvaarding aan het adres van de gemeente is betekend, staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en de eigenaars van Braamstraat 3A zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Met deze publicatie geeft de Gemeente Vlissingen uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven