Bekendmaking Wet geluidhinder ontwerp saneringsprogramma’s geluid 

In de gemeente Koggenland zijn woningen gelegen die vanwege wegverkeerslawaai een te hoge geluidbelasting ondervinden. Deze woningen zijn in de jaren 90 gemeld bij het toenmalige Ministerie van VROM en behoren nu tot de zogenaamde geluidsaneringsvoorraad.

Op 27 juni 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen over de saneringsprogramma’s Berkhout-Oosteinde, Berkhout Westeinde en Koggenland e.o.

In de saneringsprogramma’s wordt een omschrijving van de uitgangspunten en van de maatregelen welke in aanmerking komen om de geluidbelasting, veroorzaakt door het wegverkeerslawaai, op de gevel van woningen en andere geluidgevoelige gebouwen zoveel mogelijk te beperken. In de voorliggende situaties heeft het college besloten om uit te gaan van geluidsanering door het treffen van geluidwerende maatregelen aan de woningen. De programma’s bestaan uit een ontwerp saneringsprogramma, akoestisch onderzoek en een UK/s formulier.

Om de berekende geluidbelasting op de gevel van de woning ook in de toekomst te kunnen waarborgen, dienen de saneringsprogramma’s te worden vastgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Geluidsaneringsprojecten

In de drie saneringsprogramma’s is rekening gehouden met de sanering van in totaal 403 woningen. De saneringswoningen zijn gelegen in de plaatsen Scharwoude, Oudendijk, Berkhout, Obdam, Hensbroek, Spierdijk, De Goorn en Avenhorn. In de saneringsprogramma’s zijn de adressen van de woningen opgenomen.

Inzage

De ontwerp-saneringsprogramma’s liggen zes weken ter inzage vanaf de dag na de bekendmaking van deze kennisgeving. U kunt de ontwerpsaneringsprogramma’s inzien op: https://www.koggenland.nl/saneringsprogramma 

Ook kunt u de ontwerpsaneringsprogramma’s op afspraak inzien tijdens openingstijden bij de publieksbalies van de gemeente Koggenland, Middenhof 2 te De Goorn. Voor het maken van een afspraak belt u 0229-54 84 00.

Reageren

Tijdens de periode dat de (ontwerp)saneringsprogramma’s ter inzage liggen, kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen de opgestelde programma’s en de voorgestelde saneringsgrenswaarden.

Uw zienswijze kunt u schriftelijk richten aan:

Gemeente Koggenland

College van burgemeester en wethouders

Postbus 21

1633 ZG Avenhorn

O.v.v. “zienswijze ontwerp saneringsprogramma Koggenland, naam programma”

Of via het digitale formulier op de website: https://www.koggenland.nl/saneringsprogramma 

Of telefonisch via 0229-54 84 00.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de ter inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de ontwerp-saneringsprogramma’s op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de ontwerp-saneringsprogramma ter vaststelling aangeboden aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Naar boven