Ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid

De Wet geluidhinder beschermt gebouwen en terreinen tegen te veel lawaai van wegverkeer, een spoorweg of een industrieterrein. Gebieden zijn hiervoor ingedeeld in zones. Per zone is er een voorkeursgrens en een bovengrens voor de geluidshinder bepaald.

In verband met de realisatie van een appartementencomplex aan de Leemkoelen 1 in Emmen is een planologische procedure nodig. Een akoestisch onderzoek maakt onderdeel uit van deze planologische procedure en heeft tot doel de geluidsbelasting te bepalen en te toetsen aan een goede ruimtelijke ordening en aan de normen uit de Wet geluidhinder (Wgh). Het projectgebied ligt binnen de wettelijke geluidzone van de Statenweg (50 km/uur) en binnen de invloedsfeer van de Veldlaan en de Leemkoelen (30 km/uur). De geluidsbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai (Statenweg) varieert van 49 tot en met 54 dB. Er wordt niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder. Aan de maximale ontheffingswaarde wordt echter wel ruimschoots voldaan. Wij mogen voor deze appartementen een hogere grenswaarde vast stellen. Daarom hebben wij het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden opgesteld.

U kunt dit ontwerpbesluit hogere grenswaarde en bijbehorende stukken van 9 augustus 2023 tot en met 19 september 2023 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen of digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officiële bekendmakingen.nl. De documenten hangen als “bekijk documenten” aan deze publicatie (zie linker kolom).

Zienswijze

Van 9 augustus 2023 tot en met 19 september 2023 kunt u schriftelijk, mondeling of digitaal een zienswijze(n) opsturen naar de gemeenteraad. Wilt u mondeling uw zienswijze doorgeven? Maak dan een afspraak via 140591. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u aan het college van Burgemeester en wethouders, postbus 30001, 7800 RA in Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer 135422-2021. Uw digitale zienswijze kunt u opsturen via gemeente.emmen.nl/zienswijze.

Emmen, 8 augustus 2023

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven