Besluit tot wijziging van de Nota parkeernormen

De raad van de gemeente Haarlem

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 juni 2023, nummer 917551;

 

besluit:

vast te stellen het Besluit tot wijziging van de Nota parkeernormen.

Artikel I  

De Nota parkeernormen wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Paragraaf 2.3 komt te luiden als volgt:

 

De verhouding tussen de (nieuwe) Nota parkeernormen en de (oude) Beleidsregels parkeernormen 2015 (2e wijziging, vastgesteld op 31 januari 2019) is geregeld in het overgangsrecht. Om belanghebbenden rechtszekerheid te bieden geldt binnen deze nota de volgende overgangsregeling:

 

  • Als de aanvraag om een omgevingsvergunning is ingediend voor inwerkingtreding (datum van publicatie), dan is op de aanvraag het oude beleid van toepassing. Op aanvragen ingediend na deze datum, is het nieuwe beleid van toepassing.

  • Binnen een periode van vier weken na de inwerkingtreding van het nieuwe beleid, kan een aanvrager van een voor de publicatiedatum ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning, verzoeken om het nieuwe beleid op zijn aanvraag van toepassing te laten zijn. Dit verzoek dient minimaal twee weken voor de afloop van de beslistermijn te zijn ingediend als de reguliere procedure op zijn aanvraag van toepassing is. Het college van burgemeester en wethouders werkt in beginsel mee aan dit verzoek, indien er nog geen ontwerp-besluit ter visie is gelegd en/of de aanvraag niet op andere gronden zal worden geweigerd. De aanvrager dient tegelijkertijd met zijn verzoek aangepaste stukken te overleggen, waaruit blijkt dat wordt voldaan aan het nieuwe beleid. Als de aanvrager dit verzoek doet, dan stemt de aanvrager in met een opschorting van de beslistermijn op zijn aanvraag om een omgevingsvergunning met vier weken.

  • Op ruimtelijke ontwikkelingen waarvoor nog geen aanvraag om een omgevingsvergunning is ingediend, waarvoor het college van burgemeester en wethouders reeds een ontwerpbesluit heeft vrijgegeven voor inspraak in de vorm van een op het project gericht ruimtelijk kader of ruimtelijk ontwerp (Stedenbouwkundig programma van eisen, Programma van eisen voor de fysieke leefomgeving, Stedenbouwkundig plan, bestemmingsplan, omgevingsplan of daaraan gelijk te stellen kaders of waarvoor voor inwerkingtreding van het nieuwe beleid een anterieure overeenkomst is afgesloten) is het oude beleid van toepassing. Voorwaarde daarbij is dat de definitieve, ontvankelijke aanvraag om omgevingsvergunning is ingediend binnen twee jaar na inwerkingtreding en dat de aanvraag in overeenstemming is met het op het project gericht ruimtelijk kader of ruimtelijk ontwerp. Uitzondering geldt voor situaties waarin de initiatiefnemer verzoekt om het nieuwe beleid op zijn aanvraag van toepassing te laten zijn. Het college werkt in beginsel mee aan dit verzoek.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

Artikel III  

Dit besluit wordt aangehaald als: besluit tot wijziging van de Nota parkeernormen Haarlem.

Aldus vastgesteld te Haarlem op 20 juli 2023

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven