Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden ‘Nieuw Koolwijk’ te Esch

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening, Besluit ruimtelijke ordening en de wet Geluidhinder bekend dat de gemeenteraad van Boxtel in de vergadering van 20 december 2022 het bestemmingsplan ‘Nieuw Koolwijk’, te Esch gewijzigd heeft vastgesteld.

Vastgesteld bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan ziet op de herontwikkeling van de locatie tegenover De Ruiting 2 in Esch naar een woningbouwlocatie voor zes ruimte voor ruimtewoningen en de aanleg van nieuwe natuur. Tot voor kort werd hier een agrarisch bedrijf gevoerd in de vorm van een planten- en bomenkwekerij. De op deze locatie aanwezige kas, bedrijfsgebouwen, containervelden en waterreservoir zijn met het oog op de beoogde herontwikkeling al verwijderd.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit de toelichting van het bestemmingsplan en het bijbehorende akoestische onderzoek blijkt dat vanwege de aangrenzende weg De Ruiting de voorkeursgrenswaarden op de nieuwe woningen wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder is het mogelijk om hiervoor een ontheffing te verlenen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 oktober 2022 besloten ten behoeve van de nieuwe woningen binnen het bestemmingsplan ‘Nieuw Koolwijk’ hogere grenswaarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Nieuw Koolwijk, met de daarop betrekking hebbende stukken en het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 2 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023 bij de receptie in het gemeentekantoor van Boxtel, Markt 1, te Boxtel. Kijk voor onze actuele openingstijden op onze website www.boxtel.nl Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen en downloaden. Op de hoofdpagina van deze website kunt u het opzoeken met het betreffende plan(ID)- NL.IMRO.0757.BP01NWKOOLWIJKESCH-VST1.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de beroepstermijn, die loopt van donderdag 2 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023, staat tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit Hogere Grenswaarden Wet Geluidhinder rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor meer informatie hierover wordt verwezen naar de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding niet. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Griffierechten

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover zie de website van de Raad van State.

Boxtel, 1 februari 2023

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris,

V. Fijneman

De burgemeester,

R.S van Meygaarden

 

Naar boven