Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Bedrijvenpark De Loop, Echt” en omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maakt bekend dat, overeenkomstig artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende besluiten voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 14 december 2022 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Bedrijvenpark De Loop, Echt’;

  • 2.

    de door het college van burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning met verzenddatum 25 januari 2023 voor het oprichten van distributiecentra op deze locatie.

Voor dit initiatief heeft de gemeenteraad op 21 april 2022 besloten tot het toepassen van de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wro).

Het plan

Het voorliggende bestemmingsplan en omgevingsvergunning zien op de uitbreiding van het bedrijventerrein De Loop ten westen van de kern Echt in noordelijke richting. Dit nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein wordt in dit bestemmingsplan aangeduid als ‘Bedrijvenpark De Loop’. Het bedrijvenpark is met name bedoeld voor de vestiging van logistieke bedrijven, maar er kunnen zich ook andere bedrijven vestigen zolang de activiteiten binnen de milieucategorieën 2 tot en met 3.2 passen. Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein 'De Loop'. De autosnelweg A2 vormt de grens tussen het plangebied en de kern Echt. Het plangebied wordt verder begrensd door de Slagmolen en agrarische gronden in het noorden, de Havenweg en het Julianakanaal in het westen en het bestaande deel van De Loop en de Molenbeek in het zuiden. De totale netto-omvang van de ontwikkeling is 15,07 hectare. Het bruto-oppervlak van het plangebied bedraagt 17,41 hectare.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 

Naar aanleiding van een aantal zienswijzen en een ambtshalve wijziging is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie over de wijzigingen is te vinden in de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Tervisielegging

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf vrijdag 27 januari 2023 gedurende zes weken ter visie in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Met ingang van de dag na publicatie kan gedurende een termijn van zes weken tegen het gecoördineerde besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het gecoördineerde besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 26 januari 2023

Dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

Drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven