Kennisgeving besluit Omgevingsvergunning Franekerlaan 23 te Volendam

Wij hebben op 23 januari 2023 een Omgevingsvergunning verleend voor de aanvraag met zaaknummer HZ_WABO-22-1319 op locatie Franekerlaan 23 te Volendam. De vergunning is toegekend. Deze omgevingsvergunning is tot stand gekomen met toepassing van de uitgebreide procedure. Het besluit betreft de volgende onderdelen:

  • Brandveilig gebruik (vergunning)

Waarom publiceren wij dit bericht?

Een omgevingsvergunning wordt bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam aangevraagd om te kunnen bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laten wij u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

[KEUZE MAKEN] OPTIE WANNEER GEEN ZIENSWIJZEN

Geen zienswijzen ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben vanaf 23 januari 2023 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend. De definitieve vergunning is dezelfde als de ontwerpvergunning.

[KEUZE MAKEN] OPTIE WANNEER WEL ZIENSWIJZEN NAAR VOREN ZIJN GEBRACHT

Zienswijzen ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben vanaf 23 januari 2023 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er zienswijzen ingediend. Wij hebben alle reacties bekeken en betrokken bij het verlenen van de definitieve vergunning. De definitieve vergunning [is dezelfde als/wijkt af van] de ontwerpvergunning.

Bent u het niet eens met de vergunning?

De verleende omgevingsvergunning met alle daarbij behorende stukken ligt met ingang van 23 januari 2023 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de rechtbank Noord-Holland laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Doe dit wel binnen zes weken na deze datum. Dit heet in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan als de vergunning tegen uw belangen ingaat en u gereageerd heeft op het ontwerp van de vergunning door het indienen van een zienswijze.

Hoe stelt u beroep in?

Stuur uw beroepschrift naar Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR in Haarlem. Uw beroepschrift kunt u ook online indienen. Dit kan via de website van de rechtbank http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer (088) 361 61 61. U moet voor het indienen van een beroepschrift een bedrag aan de rechtbank betalen. Dit zijn griffiekosten.

Documenten inzien: bezoek ons op afspraak

Wilt u ons bezoeken om de documenten in te zien? Dan kunt u op afspraak langskomen bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, sectie Bouwen & Milieu. Het adres is Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam. U kunt hier uw vragen stellen aan een van onze medewerkers. Maak een afspraak via het telefoonnummer (0299) 398 398 of via het e-mailadres omgevingsvergunning@edam-volendam.nl

Heeft u andere vragen?

Als u andere vragen heeft, kunt u ook bellen. Dit kan via hetzelfde telefoonnummer (0299) 398 398.

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

De omgevingsvergunning treedt in werking na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift. Dit staat in artikel 6.1, tweede lid onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De vergunninghouder kan daarna starten met de werkzaamheden. Wanneer de activiteiten niet kunnen worden teruggedraaid, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland vragen de start van de activiteiten tegen te houden voordat de rechtbank een besluit heeft genomen over uw beroep. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Het adres is Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Dit kan schriftelijk of online via de website van de rechtbank https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer (088) 361 61 61. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen. Dit zijn griffierechten of griffiekosten. Let op: u kunt alleen een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen als u ook beroep heeft ingesteld bij de rechtbank.

Het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam

Naar boven