Eerste wijziging Nota subsidieregels gemeente West Betuwe

Het college van de gemeente West Betuwe,

 

Overwegende dat:

  • -

    de gemeente West Betuwe een subsidiebeleid voert om maatschappelijke organisaties en/of inwoners te ondersteunen. Zij daarmee een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van gemeentelijke doelstellingen;

  • -

    de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe op 30 juni 2020 de Nota Uitgangspunten Nieuw Subsidiebeleid en de nieuwe Algemene Subsidie Verordening 2020 (ASVWB 2020) heeft vastgesteld;

  • -

    Het wenselijk is dat het gemeentelijk beleid op diverse terreinen wordt geharmoniseerd en op basis daarvan subsidieregels worden opgesteld, zodat duidelijk is wat het gemeentelijk subsidiebeleid inhoudt;

  • -

    Het college de Nota subsidieregels en bijbehorende beleidsregels heeft vastgesteld op 5 januari 2021. De beleidsregels (subsidieregels West Betuwe) zijn ingegaan in op 1-1-2022.

gelet op artikel 3, tweede lid van de Algemene Subsidie Verordening West Betuwe 2020:

 

besluit:

Vast te stellen de eerste wijziging Nota subsidieregels gemeente West Betuwe.

Artikel I

Onder Hoofstuk VI Subsidieregels; de toelichting op de subsidietabel wordt onder punt 3 Subsidie aan diensten P. toegevoegd: Versterken mentale weerbaarheid, dat luidt als volgt:

 

Naam

Versterken mentale weerbaarheid

Doelgroep

Organisatie die professionele ondersteuning biedt aan bekende risicogroepen ter versterking van de mentale weerbaarheid.

Subsidiabele activiteiten

Preventieve activiteiten gericht op het ondersteunen bij en het voorkomen van escalatie van psychische problemen. Versterken van het sociale netwerk.

Grondslag beleid

Bouwen aan Sociale Kracht 2021-2024. Thema: Veilig Opgroeien/mentale weerbaarheid. Doelgroep die te maken heeft met lichte psychische problemen én familie en naasten van mensen met psychische problemen.

Aanvullende eisen

  • Bijdrage/deelname aan regionale interventies, te weten aanbod voor Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problemen (KOPP) en voor broertjes en zusjes van kinderen met Autisme of ADHD (Brusse)

  • Jaarlijkse invulling van lokale uren die aansluiten bij lokale behoefte aan preventieve GGZ-expertise gebaseerd op evidence-bases preventieprogramma’s, denk aan: voorlichtingbijeenkomst voor inwoners, deskundigheidsbevordering mentale gezondheid voor lokale partners, vroegsignalering depressie,

  • Aanbod aan mantelzorgers in afstemming met organisatie die ondersteuning mantelzorgers levert (zie bij I. mantelzorgondersteuning (professioneel))

  • Aanbod in samenwerking met netwerkpartners, denk aan GGD, jongerenwerk, welzijnsorganisatie, onderwijs.

Grondslag subsidie

170 uur t.b.v. regionale activiteiten (aanbod voor KOPP en Brusse)

170 uur t.b.v. lokale activiteiten

Subsidieplafond

N.V.T.

structureel

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van dit besluit in de het elektronisch gemeenteblad.

Aldus besloten door het college van de gemeente West Betuwe in de vergadering van 4 oktober 2022.

Secretaris,

Philip Bosman

Burgemeester,

Servaas Stoop

Naar boven