Standplaatsen beschikbaar in Wommels

 

 

Op het plein in Wommels, tegenover Terp 23, zijn twee standplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen worden overeenkomstig de Nadere regels standplaatsen Súdwest-Fryslân 2022 (Nadere regels) opengesteld voor geïnteresseerden. Bij meerdere aanvragen vindt selectie plaats via loting.

 

Informatie

De standplaatsen kunnen wekelijks worden ingenomen op dinsdag tot 13:00 uur op het plein tegenover Terp 23 te Wommels. Op het plein is ruimte voor in totaal 4 standplaatsen. De overige standplaatsen zijn momenteel in gebruik door een kaashandel en een groenteboer.

 

Kenmerken standplaatsen

Beide standplaatsen hebben een oppervlakte van 10x5 meter.

Er is voor beide standplaatsen stroomvoorziening aanwezig. De vergunning wordt afgegeven voor een periode van maximaal 15 jaar.

 

De procedure

Heeft u interesse? Dan kunt u tot en met 28 augustus 2023 een aanvraag indienen via:

https://digitaal.sudwestfryslan.nl/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scStandplaatsVergJaarrond.aspx/fStandplaastVergJaarrondInleiding

 

Bij een aanvraag hebben wij van u in ieder geval de gegevens nodig die op het aanvraagformulier staan. Daarnaast dient u de volgende gegevens aan te leveren:

  • 1.

    een geldig legitimatiebewijs van de aanvrager(s);

  • 2.

    één of meer foto’s van de standplaatskar met opgave van lengte, breedte en hoogte;

  • 3.

    een gedetailleerde situatieschets/tekening (op schaal) van de standplaatslocatie, inclusief objecten zoals statafels, luifels, vuilnisbakken, vlaggen en dergelijke;

  • 4.

    een bewijs van inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, niet ouder dan 6 maanden;

  • 5.

    of u een voorkeur heeft voor één van beide standplaatsen.

 

Let op: om meegenomen te worden in de selectieprocedure dient uw aanvraag in beginsel voor genoemde datum volledig te zijn. Een aanvraag die na die datum is aangevuld, wordt niet meegenomen in de selectieprocedure. Bij onvolledige aanvragen die zijn ingediend minimaal één week voor afloop van het tijdvak, wordt de aanvrager hiervan in kennis gesteld en krijgt de gelegenheid om de aanvraag aan te vullen voor afloop van het tijdvak.

 

Alleen aanvragen die volledig zijn en waar geen weigeringsgrond zoals bedoeld in de APV en de Nadere regels is, zullen meedoen aan de loting.

 

Kosten

Het aanvragen van een vergunning voor een standplaats kost € 105,30. Daarnaast betaalt u stageld. Dat bedraagt € 1,50- per strekkende meter (met een minimum van 4 meter) per dag(deel). Indien u gebruik wenst te maken van de elektriciteitsvoorziening, wordt het bedrag per dag(deel) verhoogd met € 0,90 bij een gezamenlijk vermogen van de aangesloten apparaten van ten hoogste 0,4 kWh en € 2,75 bij een gezamenlijk vermogen van de aangesloten apparaten van meer dan 0,4 kWh. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

 

Wijze van selectie

Als er meer aanvragers zijn dan standplaatsen, wordt via, loting bepaald wie de standplaats mag innemen. De loting gaat als volgt:

  • 1.

    De loting wordt in het openbaar verricht. Aanvragers kunnen een waarnemer sturen om de loting bij te wonen. De uitkomst van de loting wordt schriftelijk vastgelegd.

  • 2.

    De aanvrager van wie het eerste lot wordt getrokken, komt in aanmerking voor een vergunning;

  • 3.

    Van de overige aanmeldingen wordt, indien een overloop van tijd gevraagd wordt, ook de volgorde van trekking vastgelegd.

  • 4.

    Wanneer de eerst gelote aanvrager niet tot een vergunning komt, komt alsnog de eerstvolgende van de lotingsuitslag in aanmerking voor de vergunning.

  • 5.

    Er wordt geen wachtlijst bijgehouden.

 

De gegadigden ontvangen tenminste twee weken voor aanvang van de loting bericht over plaats en tijdstip waarop deze plaatsvindt. De loting wordt eveneens gepubliceerd in het gemeenteblad.

 

Vragen

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de marktmeester, de heer W. de Wit, via 06 21941095 of markt@sudwestfryslan.nl.

 

 

Naar boven