Besluit beoordeling m.e.r.-plicht voor het realiseren van een mestscheidingsinstallatie aan Vledders sectie AC perceelnr. 238 te Nieuw-Weerdinge

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden (de datum van bekendmaking is eerst genoemd):

NIEUW-WEERDINGE

21 juli 2023, Vledders (ongenummerd) sectie AC perceelnr. 238, het realiseren van een mestscheidingsinstallatie (96772-2022)

De beoogde activiteit ‘het scheiden van mest van derden’ staat vermeld in bijlage D, categorie 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 18.1 wordt overschreden, geldt de formele m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde m.e.r.-beoordeling.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf de dag na publicatie gedurende 6 weken ter inzage bij het gemeentehuis van de gemeente Emmen, Raadhuisplein 1, 7811 AP te Emmen (op afspraak).

Rechtsbescherming

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen te zijner tijd kenbaar worden gemaakt in het kader van de vergunningprocedure.

Naar boven