Verordening tot aanpassing van artikel 2.50A van de Algemene Plaatselijke Verordening

De raad van de gemeente Amsterdam,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 juni 2023,

gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet,

gezien de inspraakreacties en de nota van beantwoording op de Nota Deelvervoer 2023 van mei 2023, de adviezen van de dagelijks besturen van de stadsdelen Oost, Noord, Zuid, Zuidoost, West, Nieuw West en Centrum en het stadsgebied Weesp van mei 2023,

 

besluit:

Artikel I  

De Algemene Plaatselijke Verordening als volgt te wijzigen:

  • a.

    Artikel 2.50A Algemene Plaatselijke Verordening, lid 5c komt te luiden:

    De in het eerste lid bedoelde vergunning wordt verstrekt voor de duur van twee jaar. Het college kan besluiten de duur te verlengen met maximaal twee jaar.

Artikel II  

Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag na publicatie in het Gemeenteblad.

Artikel III  

Deze verordening wordt aangehaald als ‘Verordening tot aanpassing van artikel 2.50A van de Algemene Plaatselijke Verordening’.

Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van 20 juli 2023.

De plaatsvervangend voorzitter

Kune Burgers

De raadsgriffier

Jolien Houtman

Toelichting

Met het vaststellen van de Nota Deelvervoer 2023 is ingestemd met het opnieuw aanbieden van deelbakfietsen en deelscooters in Amsterdam. In de Nota is opgenomen dat de maximale duur van de vergunning wordt verlengd. In de oude regeling was de vergunningsduur 2 jaar, met de mogelijkheid van een verlenging van maximaal een jaar. Met deze wijziging kan de vergunning met maximaal twee jaar worden verlengd. Dit impliceert tevens de mogelijkheid de vergunning tweemaal te verlengen voor de duur van maximaal een jaar. Het college kan bij het verlengingsbesluit tevens besluiten het toegestane aantal voertuigen te verhogen, op basis van de door het college op basis van artikel 2.50A vierde lid vastgestelde nadere regels en het door het college op basis van het vijfde lid vastgestelde plafond.

Met deze wijziging van de APV is artikel 2.50A, lid 5c in lijn gebracht met de nieuwe Nota Deelvervoer.

Naar boven