VASTSTELLING BEELDKWALITEITSPLAN STEDE BROEC CENTRUM ZUID

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 6 juli 2023 het beeldkwaliteitsplan Stede Broec Centrum Zuid heeft vastgesteld. Dit met de toevoeging dat de gemeenteraad extra aandacht vraagt voor een invulling die nog meer ruimte geeft aan een gezellig, levendig plein.

Waarom een beeldkwaliteitsplan?

Op 27 januari 2021 is de gebiedsvisie voor de zuidzijde van het centrumgebied / stationsgebied vastgesteld door de gemeenteraad. Het beeldkwaliteitsplan sluit naadloos aan op de gebiedsvisie en legt de ambities en verwachtingen ten aanzien van beeldkwaliteit vast. Het beeldkwaliteitsplan vormt na vaststelling het kader voor de Welstand voor de ontwikkeling van dit deel van het centrumgebied.

Wat houdt het beeldkwaliteitsplan in?

Het Beeldkwaliteitsplan geeft handreikingen voor de architectuur en de openbare ruimte in relatie tot de ruimtelijke context, de gevelopbouw, het materiaalgebruik en de sfeer van de diverse onderdelen van het plan.

Inwerkingtreding

Het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op de dag na publicatie.

Rechtsmiddelen

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Contact

Voor vragen of het inzien van de papieren versie van het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, 0228-534100 (tijdens kantooruren) of via www.stedebroec.nl

 

Naar boven