Verkeersbesluit voor tijdelijke verkeersmaatregelen voor koopzondag te Nederweert

Burgemeester en wethouders van Nederweert;

overwegende dat de Ondernemersvereniging Nederweert voornemens is op zondag 1 oktober 2023 een koopzondag met als thema kunst te organiseren in Nederweert;

dat het voor een goede doorstroming en veiligheid van het verkeer en bezoekers noodzake­lijk is gedurende de organisatie van het evenement verkeersmaatregelen te treffen;

dat de betreffende wegen/weggedeelten in beheer zijn bij de gemeente Neder­weert;

gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

gezien dat de gemeente Nederweert, in deze vertegenwoordigd door de medewerk(st)er van team Samenleving van de afdeling Dienstverlening, daartoe gemachtigd overeenkomstig het bepaalde in:

  • het Mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit gemeente Nederweert 2021 van 21 december 2021

  • het ondermandaatbesluit van afdelingshoofd aan teamleider Samenleving van 21 december 2021

  • het ondermandaatbesluit van teamleider Samenleving aan medewerker van 21 december 2021

om besluiten te nemen en het afdoen van stukken betreffende alle aangelegenheden die behoren tot de tijdelijke verkeersmaatregelen in de gemeente Nederweert; hierna te noemen ”de gemeente”;

b e s l u i t e n :

op zondag 1 oktober tussen 8.00 uur en 19.00 uur, of zoveel korter of langer dan strikt nodig is, de volgende maatregelen in te stellen:

  • 1.

    Afsluiten voor alle verkeer behalve voetgangers:

    • -

      Kerkstraat tussen de Brugstraat en de kerk;

    • -

      Het verbindingspad tussen de Schoolstraat en de Kerkstraat (langs de kerk);

    • -

      Lambertushof tussen de parkeerplaatsen achter de Bruna en de Kerkstraat;

    • -

      Lindanusstraat;

    • -

      St. Lambertusstraat tussen ingang parkeerplaats AH en Brugstraat;

    • -

      Brugstraat;

    • -

      Geenestraat tussen Brugstraat en Lindenstraat;

  • 2.

    Het eenrichtingsverkeer op te heffen van de volgende weggedeelten:

    • -

      Burg. Hobusstraat ten noorden van de Aldi (zodat de parkeerplaatsen gebruikt kunnen worden);

    • -

      Paulus Holtenstraat tussen het Burg. Spiertzplein en de Kerkstraat ten behoeve van de   doorgang voor aanwonenden;

  • 3.

    Met hekken afschermen van bloembakken bij appartementen De Poell.

Nederweert, 25 juli 2023.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens dezen,

A.Zegveld-Jacobs

medewerkster team Samenleving Fysiek

Rechtsbeschermingmogelijkheden:

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 2 augustus t/m 13 september 2023, bij de centrale klantenbalie of op afspraak. Het indienen van bezwaarschriften is tijdens de inzageperiode mogelijk voor belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. de commissie bezwaarschriften, postbus 2728, 6030 AA Nederweert. Een digitaal bezwaarschrift moet worden ingediend via het formulier op http://www.nederweert.nl. Op de website van de gemeente Nederweert leest u hierover meer. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Dit verzoek doet u schriftelijk bij de voorzieningenrechter van rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond of digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Kijk op vermelde site voor de precieze voorwaarden. Raadpleeg deze bekendmaking op onze website voor meer informatie. Bellen mag ook met de heer W. Bijlmakers van het team Samenleving Fysiek.

Openbare bekendmaking besluit: 1 augustus 2023.

De maatregelen duren van 08.00 tot 22.00 uur of zoveel korter of langer dan strikt nodig is.

Tijdelijke verkeersmaatregelen – plaatsen bordenSinds vele jaren heeft de Gemeente Nederweert geen verkeersborden en andere toebehoren meer voor tijdelijke verkeersmaatregelen. U, als organisatie van een evenement, bent verantwoordelijk voor het verkrijgen en het plaatsen van de verkeersborden en –hekken. De verkeersveiligheid van weggebruikers mag nooit in het geding komen. Het is cruciaal dat de benodigde bebording ook steeds conform het opgestelde bebordingsplan wordt geplaatst én ook blijft staan tijdens het evenement/de activiteit.

Voorwaarde:

Bebording dient aan de Nederlandse eisen voor Verkeerstekens en Algemene eisen voor borden (NEN) te voldoen.

Het evenement mag alleen plaatsvinden als de RVV erkende borden en afsluithekken worden geplaatst zoals op deze tekening is aangegeven. Borden worden uitgevoerd met de oppervlakte van de afbeelding in retroreflecterend materiaal. De eigenschappen van het retro-reflecterende materiaal komen minimaal overeen met de norm NEN 3381.Controle:

De gemeente voert steekproefsgewijs controles uit. Als de borden niet aan de voorwaarden voldoen, niet zijn geplaatst, of niet op de juiste plaats zijn geplaatst, kan voortgang van het evenement (of eventueel een volgende editie) in gevaar komen. Bij gevaarlijke situaties kan de handhaver beslissen borden door een externe partij te laten plaatsen, waarbij de kosten voor rekening van de organisatie van het evenement komen.

 

Naar boven