Bekendmaking voorgenomen uitgifte opstalrecht nabij de Waterviolier te Meerstad

 

Grondexploitatiemaatschappij Meerstad C.V., zijnde een overheidsonderneming van de Gemeente Groningen (hierna: GEMM), maakt hierbij bekend dat GEMM voornemens is om een opstalrecht uit te geven ten laste van het kadastrale perceel gemeente Groningen, sectie AE nummer 1632 ged. met een oppervlakte van circa 900 m2, plaatselijk gelegen naast Waterviolier 1 te Meerstad, zoals aangegeven op de bij deze publicatie horende tekening.

 

Enige serieuze gegadigde

Sinds 2017 is er in Meerstad een gezondheidscentrum gevestigd aan de Waterviolier nabij de Meeroever school. Een groep van zorgverleners (pioniers) heeft zich destijds gemeld bij GEMM voor dit tijdelijke centrum met het idee om uiteindelijk toe te werken naar een permanent gebouw in Meerstad. Nu Meerstad steeds meer vorm en inwoners krijgt, is de vraag naar zorg toegenomen en hierdoor wordt het huidige gebouw van tijdelijke units te klein. De initiatiefnemers zijn derhalve voornemens om een nieuw tijdelijk en groter gebouw (ca 1100 m2) te realiseren op de kavel direct aangrenzend (kadastraal bekend gemeente Groningen, sectie AE Nummer 1632) aan het huidige gezondheidscentrum voor een periode van 10 jaar. GEMM is voornemens om aan die initiatiefnemers hiervoor een opstalrecht uit te geven. De huidige huurovereenkomst met initiatiefnemers zal bij uitgifte van de opstalovereenkomst worden beëindigd.

 

Momenteel zijn er tevens gesprekken met de groep van initiatiefnemers om na einde van de opstalovereenkomst een permanent zorgcentrum te realiseren op een voorgenomen plek in het plangebied Gruno de Wierden, kadastraal bekend gemeente Groningen, sectie AE nummer 1632 ged, met een oppervlakte van circa 870 m2, plaatselijk gelegen ten oosten van de Zuidboldersweg te Meerstad zoals aangegeven op de eveneens bij deze horende publicatietekening. GEMM is alsdan voornemens om dit perceel aan die initiatiefnemers te verkopen.

 

Kort geding

Bent u het niet eens met (een van) deze hiervoor omschreven voorgenomen uitgiften, omdat u van mening bent ook voor één dezer uitgiften in aanmerking te komen, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Nederland. Indien u een kort geding aanhangig maakt, dan dient u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan info@meerstad.eu.

 

Indien u niet binnen voormelde termijn een kort geding aanhangig heeft gemaakt op de hiervoor beschreven wijze, wordt u geacht zich niet te verzetten tegen de hiervoor omschreven uitgiften en wordt u geacht uw rechten ter zake te hebben verwerkt.

 

Naar boven