Voorgenomen grondverkoop t.b.v. draaikom bij herontwikkeling Mierloseweg 28-38 te Geldrop Gemeente Geldrop-Mierlo, Emway BV

De gemeente Geldrop-Mierlo maakt bekend dat zij voornemens is grond te verkopen aan Emway BV. Emway BV is voornemens haar percelen, plaatselijk bekend Mierloseweg 28-38 te Geldrop, te herontwikkelen van bedrijven/wonen naar wonen (appartementen) in het kader van de Centrumimpuls Geldrop en de transformatie van bedrijventerrein de Bleekvelden. Om op een stedenbouwkundig verantwoorde manier invulling te kunnen geven aan deze herontwikkeling is een gedeelte van 308 m2 van het perceel kadastraal bekend, gemeente Geldrop, sectie F, nummer 2580 nodig om een draaikom ten behoeve van de aldaar te realiseren parkeerkelder te realiseren. In het kader van de transformatie van de Bleekvelden verliest deze draaikom (voor vrachtverkeer) haar functie. Deze grond is in eigendom van de gemeente, welke de gemeente wenst over te dragen aan Emway BV.

Het aangrenzende karakter van de over te dragen grond levert een objectief, toetsbaar en redelijk criterium op, op grond waarvan redelijkerwijs slechts één gegadigde in aanmerking komt voor de koop van de gemeentelijke grond en derhalve een openbare selectieprocedure in dergelijke gevallen niet behoeft te worden gevolgd.

De overeenkomst terzake zal niet eerder worden gesloten dan 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie van het voornemen, tenzij voordien een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant. In welk geval het aangaan van de overeenkomst zal worden opgeschort tot de rechterlijke uitspraak.

Indien wordt nagelaten binnen 20 kalenderdagen een kort geding aanhangig te maken, wordt geacht dat er afstand is gedaan van dit recht en is de indiener van een kort geding niet-ontvankelijk in zijn vorderingen wanneer alsnog een kort geding aanhangig wordt gemaakt.

Met deze publicatie geeft de gemeente Geldrop-Mierlo uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778 / Didam).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van team SBR-Grondzaken van de afdeling Ruimte van de gemeente Geldrop-Mierlo, bereikbaar via telefoonnummer 040 289 38 93.

Naar boven