Verkeersbesluit

Onderwerp: herroepen Verkeersbesluit van 12 april 2022 tot het inrichten van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Esstraat te Assen

 

Nr. 2023 – 34213 / 207539

 

 

Burgemeester en wethouders van Assen:

 

hierbij het volgende overwegende,

Met het verkeersbesluit ‘Verkeersbesluit tot het inrichten van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Esstraat te Assen’ bekendgemaakt in Gemeenteblad nr. 2022-34213 van 12 april 2022, is besloten om:

  • de, op de bij het besluit behorende tekening gearceerde parkeerplaats aan de Oosterpark te Assen, door plaatsing van een bord E06 van bijlage I van het RVV 1990, met het onderbord met daarop het kenteken van het voertuig van de bewoner, in te richten als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.

Naar aanleiding van dit verkeersbesluit is een bezwaar ontvangen. In heroverweging is gebleken dat de belangen die aan het verkeersbesluit ten grondslag liggen, op dit moment onjuist zijn onderbouwd en er sprake is van een vormfout.

Op basis van het bovenstaande is besloten om de bezwaren tegen het verkeersbesluit gedeeltelijk gegrond te verklaren en het verkeersbesluit te herroepen.

Door herroeping van het verkeersbesluit van 12 april 2022, gepubliceerd op 12 april 2022, blijft de huidige situatie gehandhaafd.

Besluit

Burgemeester en wethouders van Assen, hebben na heroverweging in bezwaar besloten:

  • tot het herroepen van het verkeersbesluit d.d. 12 april 2022 gepubliceerd op 12 april 2022

  • de, op de bij dit besluit behorende tekening gearceerde parkeerplaats aan de Esstraat te Assen, door plaatsing van een bord E06 van bijlage I van het RVV 1990, met een onderbord met daarop het kenteken van het voertuig van de bewoner, in te richten als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.

  • de motivatie van het besluit te vervangen door: er is vastgesteld dat de parkeerdruk aan de Esstraat na de inrichting van de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats niet hoger is geworden, aangezien de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats niet ten koste gaat van ruimte om te parkeren voor omwonenden.

Beroep

Tegen de beslissing op uw bezwaarschrift kunt u binnen zes weken beroep instellen bij de rechtbank Noord-Nederland. U kunt uw beroepschrift sturen naar:

Rechtbank Noord-Nederland

Afdeling Bestuursrecht

Postbus 150

9700 AD GRONINGEN

In uw beroepschrift moet u vermelden:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening van uw beroepschrift;

  • een omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt (u kunt het beste een kopie van de uitspraak op het bezwaarschrift meesturen);

  • de reden waarom u in beroep gaat (de motivering);

  • wat naar uw mening het besluit moet zijn.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn.

Voorlopige voorziening in geval van beroep

Tijdens de beroepschriftenprocedure is het besluit geldig. De uitvoering van het besluit kan uw belangen schaden. Om dit te voorkomen kunt u de rechter schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Een voorlopige voorziening is een speciale regeling voor de periode dat het beroepschrift nog in behandeling is. De voorzieningenrechter van de rechtbank treft een voorlopige voorziening als die, gelet

op de betrokken belangen, direct nodig is. Het adres waar u een verzoek om voorlopige voorziening kunt doen is: rechtbank Noord-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Zowel aan het beroep als aan de voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. Als uw beroep geheel of gedeeltelijk gegrond wordt verklaard kan de rechtbank bepalen dat het college van burgemeester en wethouders de gemaakte kosten aan u moet terugbetalen

Assen, 19 januari 2023

Naar boven