Vaststelling bestemmingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 6 juli 2023 het bestemmingsplan ‘Hooghalen, Stationsstraat 2 (Ruimte voor Ruimte)’ met IMRO-code NL.IMRO.1731.BPStationsstraat2HH-VST1 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door het perceel van de Stationsstraat 2 te Hooghalen. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is het initiatief om een woning te realiseren in het kader van ruimte - voor - ruimte. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een tweede woning te realiseren op het aangaande perceel, naast de al huidige bedrijfswoning.

Besluit hogere waarde

De ontwikkeling maakt de bouw van een compensatiewoning mogelijk op het perceel kadastraal bekend gemeente Beilen, sectie N, nummer 182. Het plangebied ligt binnen de wettelijk vastgestelde geluidszone, als bedoeld in de Wet geluidhinder, het spoorwegtraject Assen-Zwolle. Hierdoor is er een hogere waarde nodig dan de voorkeursgrenswaarde. Met het besluit hogere waarde, zal een hogere geluidswaarde als gevolg van wegverkeerslawaai worden toegestaan voor de nieuw te bouwen woning.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 27 juli 2023 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Thomas Kamphuis van het Team Omgeving en Veiligheid van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 72, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven