Verordening tot wijziging van de APV Vught 2022 (1e wijziging)

De raad van de gemeente Vught;

 

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 mei 2023;

 

besluit:

 

Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de APV Vught 2022 (1e wijziging)

Artikel I

In artikel 2.1a (Gebiedsontzegging) wordt in het eerste lid ’72 uur’ vervangen door ‘ten hoogste tien dagen’ en wordt in het tweede lid ‘vier weken’ vervangen door ‘acht weken’.

Artikel II

In artikel 2:12 (Maken of veranderen van een uitweg) wordt de tekst van het tweede lid, onder a in zijn geheel vervangen door de volgende tekst:

 

  • a.

    indien door de uitweg de bruikbaarheid van de weg wordt aangetast, waaronder begrepen de beschikbaarheid van openbare parkeerplaatsen.

Artikel III

In artikel 2:18 (Rookverbod in bossen en natuurterreinen) wordt de tekst van het eerste lid, onder a in zijn geheel vervangen door de volgende tekst:

 

  • a.

    te roken;

Artikel IV

Artikel 2:43 (Vervoer plakgereedschap) komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    Het is verboden op de weg of openbaar water te vervoeren of bij zich te hebben enig aanplakbiljet, aanplakdoek, kalk, teer, kleur- of verfstof of verfgereedschap.

  • 2.

    Dit verbod is niet van toepassing, indien de genoemde materialen of gereedschappen niet zijn gebruikt of niet zijn bestemd voor handelingen als verboden in artikel 2:42.

Artikel V

Artikel 2:49 (Verboden gedrag in of bij gebouwen) komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    Het is verboden zonder redelijk doel:

    • a.

      zich in een portiek of poort of onder een overkapping bij een gebouw op te houden;

    • b.

      in, op of tegen een raamkozijn of een drempel van een gebouw te zitten of te liggen.

  • 2.

    Het is aan anderen dan bewoners of gebruikers van een flatgebouw, appartementsgebouw of een soortgelijke meergezinswoning of van een gebouw dat voor publiek toegankelijk is, verboden zich zonder redelijk doel te bevinden in een voor gemeenschappelijk gebruik bestemde ruimte van dat gebouw.

Artikel VI

Artikel 2:50a vervalt.

Artikel VII

Artikel 2:51 (Neerzetten van fietsen e.d.)

 

  • 1.

    Het is verboden op of aan de weg een fiets of een bromfiets te plaatsen of te laten staan, indien daarmee hinder of gevaar voor het verkeer ontstaat of als daardoor anderszins overlast veroorzaakt kan worden.

  • 2.

    Het is verboden fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan op door het college in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid aangewezen plaatsen.

  • 3.

    Het is verboden fietsen of bromfietsen, die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud zijn of die in een verwaarloosde toestand verkeren op de weg te laten staan.

  • 4.

    Het is verboden op of aan de weg een fiets of een bromfiets te plaatsen of te laten staan tegen of voor een deur, de gevel van een gebouw of in de ingang van een portiek als dit in strijd is met de uitdrukkelijk verklaarde wil van de gebruiker van dat gebouw of dat portiek of als daardoor die ingang versperd wordt.

Artikel VIII

De titel ‘Artikel 4:11a Weigeringsgronden’ wordt gewijzigd in ‘Artikel 4:11a Noodkap’ en het artikel komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders verleent een omgevingsvergunning voor noodkap in het geval zich de urgentie tot onmiddellijke kap voordoet. Het besluit treedt op grond van artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) onmiddellijk in werking en wordt achteraf bekend gemaakt.

  • 2.

    Van noodkap is in ieder geval sprake indien:

    • de houtopstand wegens ziekte besmettingsgevaar oplevert of;

    • het een dode/terminale/onstabiele boom betreft die direct gevaar oplevert voor bebouwing, bewoners, gebruikers van het perceel of weggebruikers.

Artikel IX

In artikel 5:8 (Parkeren van grote of uitzicht belemmerende voertuigen) wordt het eerste lid in zijn geheel vervangen door de volgende tekst:

 

  • 1.

    Het is verboden een voertuig (daaronder begrepen een aanhangwagen) dat een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter, te parkeren:

    • a.

      op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente;

    • b.

      op een door het college aangewezen weg, waar dit naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte;

    • c.

      op de weg bij een voor bewoning of ander voor dagelijks gebruik bestemd gebouw op zodanige wijze dat daardoor het uitzicht van bewoners of gebruikers vanuit dat gebouw op hinderlijke wijze wordt belemmerd of hun anderszins hinder of overlast wordt aangedaan.

Artikel X

In artikel 5:34 (Verbod afvalstoffen te verbranden buiten inrichtingen of anderszins vuur te stoken) vervalt in het tweede lid de zinsnede:

 

‘Er is in ieder geval sprake van gevaar indien door het college een periode als bedoeld in artikel 2:18 lid 1 sub c is aangewezen (rookverbod).’

Artikel XI

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het is geplaatst.

Aldus besloten door de raad van de gemeente Vught in zijn openbare vergadering van 13 juli 2023.

de griffier,

Drs. J.A. Deneer

de voorzitter,

R.J. van de Mortel

Naar boven