Ontwerp Verordening reserve afkoop parkeerplaatsen Harlingen

Het college van burgemeesters en wethouders heeft op 18 juli 2023 besloten de Ontwerp Verordening reserve afkoop parkeerplaatsen Harlingen ter inzage te leggen.

Inhoud

Op basis van de Nota Parkeernormen Harlingen bepalen we de parkeereis bij nieuwe ontwikkelingen. Door het stappenplan in deze nota te doorlopen kijken we naar de mogelijkheden deze parkeereis te realiseren. In de allerlaatste stap bestaat de mogelijkheid om de parkeereis af te kopen voor de binnenstad van Harlingen. De rechten en plichten die ontstaan door de afkoop van deze parkeereis worden vastgelegd in deze verordening.

Zienswijze

Het Ontwerp ligt met ingang van 24 juli 2023 gedurende zes weken digitaal ter inzage (tot en met 4 september 2023). Gedurende deze periode kunnen inwoners en belanghebbenden schriftelijk een zienswijze indienen. Ook kunt u het ontwerp inzien bij het Klantcontactcentrum van gemeente Harlingen aan de Voorstraat 35 in Harlingen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp verordening reserve afkoop parkeerplaatsen Harlingen’. U kunt uw zienswijze ook mailen naar het e-mailadres info@harlingen.nl

De Ontwerp Verordening reserve afkoop parkeerplaatsen Harlingen vindt u in pdf-formaat in de linker balk van deze bekendmaking.

Vervolg

Na afloop van de inspraaktermijn wordt een reactienota (nota van beantwoording) opgesteld met daarin een overzicht van de zienswijzen en een gemotiveerde reactie op de zienswijzen.

De verordening wordt vervolgens, al dan niet met wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen, definitief vastgesteld door de gemeenteraad.

Harlingen, 24 juli 2023

Naar boven