Kennisgeving voorgenomen verhuur

 

De gemeente Zwartewaterland heeft het voornemen om het volgende te verhuren:

 

Kadastraal perceel: Hasselt, sectie A perceelnummer 4446 (gedeeltelijk) Adres: Karel Doormanstraat 30, Hasselt Oppervlakte: circa 42 m2 Betreft: Ruimte 1.30 Bolwerk in de multifunctionele accommodatie Teeuwland

 

De gemeente is voornemens om de verhuur op 1 september 2023 in te laten gaan.

 

De beleidslijn die door de gemeente Zwartewaterland gevolgd wordt, is dat wanneer een nieuwe mogelijke huurder zich meldt voor een beschikbare ruimte, met deze partij de mogelijkheden tot verhuur onderzocht worden. Het tijdstip van melding is hierbij leidend en of de beoogde huurder past bij de functie van Teeuwland. De systematiek van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is van toepassing bij uitgifte van te verhuren ruimten. De gemeente publiceert niet zelfstandig de leegstand binnen Teeuwland.

 

De beoogde huurder is volgens de gemeente Zwartewaterland geschikt voor het huren van de betreffende ruimte in Teeuwland. Tevens heeft zij zich als eerste gemeld. Het beoogde gebruik is passend bij de overige functies van Teeuwland. Derhalve is de gemeente van oordeel dat zij als enige serieuze gegadigde in aanmerking dient te komen voor bovengenoemde ruimte.

 

Didam arrest

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, omdat u van mening bent ook als serieuze gegadigde in aanmerking te (moeten) komen, dan dient u dit – op straffe van verval van recht – binnen twintig (20) kalenderdagen na datum van deze publicatie bekend te maken bij de gemeente Zwartewaterland. Dit kan door een gemotiveerd bericht te sturen aan de gemeente Zwartewaterland, Telvorenstraat 2 (8061CB) te Hasselt of via info@zwartewaterland.nl o.v.v. ‘verhuur ruimte Bolwerk’. Na afloop van bedoelde termijn, ontvangt u schriftelijk bericht of de ontvangen reacties aanleiding geven om af te wijken van het voornemen en over het vervolgtraject. Indien u zich daarmee niet kunt verenigen, dient u binnen twintig (20) kalenderdagen na ontvangst van dat bericht een gerechtelijke procedure in kort geding te entameren door een dagvaarding daartoe te laten betekenen.

 

Bovengenoemde termijn(en) betreft een vervaltermijn. Bij gebreke van tijdige actie, als hiervoor bedoeld, vervalt het recht tegen al het (in rechte) op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Bij uitblijven van een tijdige reactie zouden de gemeente en de beoogde huurder immers onredelijk worden benadeeld, indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen de voorgenomen verhuur zou worden opgekomen.

 

Voor eventuele vragen of opmerkingen over deze publicatie en het daarin opgenomen voornemen, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Bruins Slot van het team Vastgoed via 14 038.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021

 

Naar boven