Voorontwerp bestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Weerterland’, Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 26 januari 2023 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 8 maart 2023, bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het voorontwerp bestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Weerterland’ met bijbehorende bescheiden. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van een natuurbegraafplaats met ontvangst- gebouw aan de Herenvennenweg in Weert, kadastraal bekend: gemeente Weert, sectie K, nummers 2868, 2870, 2872 en 4705.

Raadplegen, indienen zienswijze

Het voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPNatuurbegraaf-VO01.

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (26 januari 2023 tot en met 8 maart 2023) kunnen ten aanzien van het voorontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 236 of (06) 4845 6650. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Vervolgprocedure

Van de ingekomen reacties ten aanzien van het voorontwerp bestemmingsplan zal een eindverslag inspraak worden opgesteld. Hierna zal het ontwerp bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dit wordt bekend gemaakt in het Gemeenteblad. Het ontwerp bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. Binnen deze periode kunt u een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerpbestemmingsplan zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Weerterland’ kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Weert, 25 januari 2023

Burgemeester en wethouders van Weert,

A.M.A. Vrijenhoek

gemeentesecretaris

mr. R.J.H. Vlecken

burgemeester

Naar boven