Voornemen tot verkoop gemeentegrond nabij Weidestraat 52 te Schimmert

Perceelinformatie: aangrenzend aan Weidestraat 52, Schimmert Adres: Weidestraat 52 te Schimmert Perceel: kadastraal Schimmert, sectie A nummer 4496 G gedeeltelijk. Perceelgrootte: circa 75 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen is voornemens om, voortvloeiend uit de nadere invulling van van ontwikkelingsproject Schimmert III, een resterend strookje grond te verkopen aan de eigenaar van Weidestraat 52.

Criteria en motivering

Aanvrager ziet zich na het oprichten van een loods gehouden aan de opdracht een deugdelijke en duurzame eigen afwatering van regenwater te realiseren die past binnen de kaders van het bestemmingsplan en de vergunningverlening.

Naar oordeel van de gemeente is aanvrager de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt eigendomsoverdracht temeer omdat:

  • -

    Het strookje grond gelegen is aangrenzend aan het eigendomsperceel van aanvrager;

  • -

    Voor het strookje grond binnen de ruimtelijke inpassing van Schimmert III geen specifieke bestemming is voorzien;

  • -

    Het strookje grond in haar nieuwe bestemming als afwateringsvoorziening prima past binnen de ruimtelijke inpassing van Schimmert III en niet tot beperkende aanpassingen van het ruimtelijk plan leidt;

  • -

    Met het verwerven van dit strookje grond voor de realisatie van een afwateringsvoorziening grote(-re) ingrepen in het grondplan voorkomen kunnen worden die daarenboven ook nog een minder effectieve afwateringsvoorziening zouden opleveren;

  • -

    De grondverkoop en de aanleg van een eigen afwateringsvoorziening in lijn ligt met het gemeentelijke streven de algemene afwateringsvoorzieningen niet onnodig te belasten;

Landschappelijke inpassing 

De afwatering kan zonder extra kosten of beperkingen ingepast worden en vormt geen beletsel voor de ruimtelijke plannen van Schimmert III.

Algemeen belang 

De gemeente spant zich op tal van terreinen in om de afwatering van regenwater zoveel als mogelijk aan te passen aan de grillen van het huidige klimaat. Verkoop van de strook gemeentegrond aan de aanvrager draagt bij aan de realisatie van een particuliere afwatering en daarmee aan de ontkoppeling die nodig is om de gemeentelijke afwateringsvoorziening te ontlasten.

Reactietermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven