Terinzagelegging ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit

 

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit ter inzage ligt. De ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit is voor het overgrote deel beleidsneutraal. Alle onderdelen inclusief regels/criteria en informatie stonden al in de welstandsnota 2004. In de ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit zijn deze regels/criteria waar nodig geactualiseerd, integraal en uniform opgesteld en digitaal toegankelijk gemaakt.

 

Woningwet (artikel 12a)

Breda is een aantrekkelijke stad om te wonen, verblijven en werken. De gemeente heeft de wettelijke taak om te zorgen voor een goede omgevingskwaliteit, iedereen heeft recht op een veilige, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. Het uiterlijk van de stad speelt daarin een belangrijke rol. De beleidsregels die de gemeente toepast bij het beoordelen van de uiterlijke verschijningsvorm van gebouwen zijn opgenomen in de Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Het gaat dan over het uiterlijk van nieuwe gebouwen en over de verbouwing van bestaande bouwwerken. Met de Nota Ruimtelijke Kwaliteit bewaakt de gemeente de kwaliteit en de karakteristieken van de stad. 

 

Ter inzage

De ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit ligt ter inzage van 24 juli 2023 tot en met 3 september 2023.

De ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit is bijgevoegd als bijlage bij dit gemeenteblad en digitaal te raadplegen via de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl/Nota Ruimtelijke Kwaliteit ter inzage | Gemeente Breda. Daarnaast ligt de ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit tevens ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda, gedurende bovengenoemde periode.

 

In de periode dat de ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit ter inzage ligt, organiseert de gemeente participatie bijeenkomsten met diverse doelgroepen.

 

Zienswijzen

Van 24 juli 2023 tot en met 3 september 2023 kunnen belanghebbenden een zienswijze op de ontwerp Nota Ruimtelijke Kwaliteit indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen verstuurd worden naar burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

 

De raad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de Nota Ruimtelijke Kwaliteit.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via vang@breda.nl, twitter @breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076.

 

Naar boven