Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van Subsidieregeling Vrijwilligersvervoer

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 149, Gemeentewet en artikel 3, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Amsterdam 2013,

 

besluit:

Artikel I

Het besluit is onder voorbehoud dat de Gemeenteraad van Amsterdam instemt met de onder de begroting van 2024 genoemde overheveling van €575.000,- van het programma 2 naar het programma 6, ten behoeve van de subsidiëring van vrijwilligersvervoer, of op een andere wijze expliciet €575.000,- vrijmaakt voor deze subsidieregeling bij de begroting van 2024. Dit besluit krijgt geen rechtskracht tot aan één van deze voorwaarden is voldaan.

Artikel II

Indien de raad instemt met het onder artikel 1 genoemde, wordt de Subsidieregeling Vrijwilligersvervoer als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In artikel 5.1 wordt het subsidieplafond opgehoogd met € 575.000,-.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel IV

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit Subsidieregeling Vrijwilligersvervoer.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 20 juni 2023

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Dit wijzigingsbesluit strekt ertoe om het subsidieplafond van de Subsidieregeling Vrijwilligersvervoer te verhogen. Bij het instemmen van het College van Burgemeester en Wethouders met de Subsidieregeling Vrijwilligersvervoer wordt een subsidieplafond van €612.500,- ingesteld. Er wordt echter een totaal subsidieplafond beoogt van €1.187.500,-. De gemeenteraad is als enige bevoegd om de overige €575.000,- in te stellen, gezien dit een overheveling van middelen van het programma 2 naar het programma 6 betreft. Dit wijzigingsbesluit dient er dan ook toe om, op voorwaarde dat de gemeenteraad instemt met de overheveling van de €575.000,- van programma 2 naar programma 6 ten behoeve van het subsidieplafond van de Subsidieregeling Vrijwilligersvervoer, het subsidieplafond direct op te hogen (zonder opnieuw naar het College van B&W te hoeven).

Naar boven