Voorgenomen gronduitgifte Pastoor Aldenhuijsenstraat

Gemeente Nuenen c.a. is eigenaar van het hierna genoemde perceel:

  • -

    Nuenen sectie E nummer 7033

Een gedeelte van dit perceel, groot 269 m2 , zal worden betrokken bij de ontwikkeling Pastoor Aldenhuijsenstraat 7-9 (groot 3.366 m2) met onder andere 33 zorgwoningen. De gemeente Nuenen c.a. geeft hierbij kennis voornemens te zijn een gedeelte van voornoemde perceel te verkopen aan de eigenaar van de aangrenzende percelen te weten Nuenen sectie E nummers 4041, 4042, 5296 en 5297.

De gemeente Nuenen c.a. meent dat beoogde koper de enige serieuze gegadigde is om bedoelde gronden aan uit te geven aangezien:

  • -

    De grond grenst aan de ontwikkeling Pastoor Aldenhuijsenstraat 7-9;

  • -

    De ontwikkeling past binnen het beleid van de gemeente Nuenen c.a.;

  • -

    De eigenaar voor een door de gemeente Nuenen c.a. gewenste doelgroep bouwt;

  • -

    De gronden benodigd zijn om een door het Team Ruimtelijke Kwaliteit goedgekeurd plan te kunnen ontwikkelen;

  • -

    De gemeente reeds meer dan 5 jaar met de eigenaar over dit plan in onderhandeling is.

Vervaltermijn

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Bent u het niet eens met de deze voorgenomen verkoop, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Eindhoven. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding naar zaken@nuenen.nl onder vermelding van ‘Zaaknummer 1453729’.

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de koopovereenkomsten te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Nuenen c.a. en de beoogd kopers zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen resp. het aangaan van de overeenkomsten zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente Nuenen c.a. uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

Nuenen, 20 juli 2023

Burgemeester en wethouders Nuenen ca

Naar boven