Achtste wijziging van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden 2019

De Raad van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van het presidium van 29 juni 2023, inzake de wijziging van de Commissieverordening 2022 en de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden 2019, (raadsvoorstel nr. 23bb004607); 23bb004725;

 

gelet op hoofdstuk VI van de Gemeentewet;

 

besluit:

Artikel I  

De Verordening rechtspositie raads- en commissieleden 2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

De begripsbepaling ‘vergadering’ in artikel 1 komt te luiden:

Vergadering: bijeenkomst van een commissie, waaronder niet valt die van het dagelijks bestuur van een commissie, de bijeenkomst van een subcommissie, van een sectie, of werkgroep of enige andere groep van een commissie en die plaatsvindt in het kader van de taakstelling van de commissie, met dien verstande dat bij meer dan één bijeenkomst van een commissie op dezelfde dag deze bijeenkomsten tezamen als één vergadering worden beschouwd, met uitzondering van commissies als bedoeld in artikel 82 van de Gemeentewet waarvoor geldt dat meerdere bijeenkomsten verspreid over verschillende dagdelen op dezelfde dag als meerdere vergaderingen worden beschouwd.

Artikel II  

De Toelichting op de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden 2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

Aan de artikelsgewijze toelichting op artikel 1 wordt toegevoegd:

Het rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers regelt een vergoeding per bijgewoonde vergadering. Meerdere bijeenkomsten van een commissie op dezelfde dag worden tezamen als één vergadering worden beschouwd. Voor raadscommissies als bedoeld in artikel 82 Gemeentewet geldt hierop een uitzondering. Raadscommissies kunnen immers meerdere vergaderingen op één dag hebben, waarbij meerdere bijeenkomsten binnen 1 dagdeel (ochtend, middag of avond) wel worden beschouwd als één vergadering. Van een vergadering van een raadscommissie is ook sprake als leden van een raadscommissie door een andere raadscommissie worden uitgenodigd aan een vergadering deel te nemen.

Artikel III  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 4 en 6 juli 2023.

De griffier,

I.C.M. Broeders

De voorzitter,

A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl

Naar boven