Intrekken van verkeersbesluit voor het opheffen van eenrichtingsverkeer op de Schietbergseweg te Rheden

RHD2023-VKB-226, zaaknummer: 871343

Burgemeester en wethouders van Rheden

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 18 mei 2022 is een verkeersbesluit gepubliceerd voor het opheffen van het eenrichtingsverkeer op de Schietsbergseweg te Rheden. Dit verkeersbesluit is gepubliceerd onder kenmerk RHD2022-VKB-187 en zaaknummer 828821. Het betreffende verkeersbesluit treft u aan als informatieve bijlage bij deze publicatie van het intrekkings-besluit.

Hierbij trekken wij het bedoelde verkeersbesluit van 18 mei 2022 in, vanwege voortschrijdend inzicht zijnde:

Er heeft overleg plaatsgevonden met belanghebbenden die zowel voor als tegen het opheffen van het eenrichtingsverkeer zijn. Daar is het uiteindelijk beoogde doel algemeen vastgesteld. De gewenste eindsituatie is: de afsluiting voor gemotoriseerd verkeer in het natuurgebied en vanaf dat moment tweerichtingsverkeer op de Schietbergseweg. De verkeerskundige inrichting van de Schietsbergseweg zelf is onderdeel van het Masterplan Welkom Veluwezoom. Het past daarom beter om het opheffen van het eenrichtingsverkeer mee te nemen in de integrale besluitvorming rondom het Masterplan Welkom Veluwezoom.

De veronderstelling dat er een 0-meting nodig móest zijn voor de onderbouwing van het verkeersbesluit blijkt niet juist. Er zijn frequent en recent verkeers- en kentekentellingen uitgevoerd (2021, 2020, 2017, 2015, 2012), waaruit we voldoende aanvullende onderzoeksinformatie beschikbaar hebben.

Het huidige eenrichtingsverkeer heeft een positieve werking op de verdeling van het aantal parkeerders in het gebied in de verkeerssituatie nu en is hiermee op enkele zeer drukke dagen nog steeds praktisch bruikbaar.

De verkeersveiligheid wordt niet bevorderd door in relatief korte tijd twee verschillende regimewijzigingen door te voeren (eerst tweerichtingsverkeer mogelijk maken en een tijd later de toegangsmogelijkheden tot het natuurgebied wijzigen). Eén van onze taken is om zoveel als mogelijk verwarring bij weggebruikers te voorkomen. Vandaar dat we inzetten op de integrale besluitvorming.

De verkeersadviseur van de Politie kan instemmen met dit intrekkingsbesluit.

 

BESLUIT INTREKKING

 

  • 1.

    het intrekken van het verkeersbesluit van d.d. 18 mei 2022 onder Kenmerk RHD2022-VKB-187 en zaaknummer 828821, voor het opheffen van eenrichtingsverkeer op de Schietbergseweg te Rheden.

  • 2.

    dit intrekkingsbesluit wordt zowel in de Staatscourant als op de voor de gemeente gebruikelijke wijze gepubliceerd.

 

De Steeg, 19 juli 2023

Burgemeester en wethouders van Rheden

Namens deze,

Julie Roselle

Manager team Omgevingskwaliteit

Mededelingen

Bezwaarclausule

U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met dit besluit. Dit recht heeft u volgens de Algemene wet bestuursrecht.

 

Wilt u bezwaar maken? Stuur dan binnen 6 weken een bezwaarschrift naar:

Het college van burgemeester en wethouders Team Woon- en Leefomgeving Postbus 9110 6994 ZJ DE STEEG

 

In uw bezwaarschrift moet minimaal staan:

Uw naam en adres.

De datum waarop u de brief geschreven hebt.

Een omschrijving van het besluit waar u het niet mee eens bent en het zaaknummer 871343.

Stuur ook een kopie van het besluit mee.

De redenen waarom u het niet eens bent met dit besluit.

Het bezwaarschrift moet u ondertekenen.

 

Goed om te weten: als u bezwaar maakt, blijft het besluit gelden

Wilt u dit voorkomen? Dat kan alleen met een voorlopige voorziening bij zeer dringende spoedeisende redenen. U kunt een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechter. Een voorlopige voorziening betekent dat u vraagt om een schorsing van het besluit totdat er een besluit is genomen op uw bezwaarschrift. Dit kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Wilt u liever een brief sturen? Dat kan ook. Stuur dan ook een kopie mee van het besluit waarvoor u een voorlopige voorziening wilt. Het adres is: Rechtbank Gelderland Team Bestuursrecht Postbus 9030 6800 EM ARNHEM

 

Kosten (griffierecht)

Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening bent u aan de rechtbank griffierecht verschuldigd. Het griffierecht is € 50,00 voor mensen in huurtoeslag- en sociale zekerheidsvoorzieningen, € 184,00 voor anderen en € 365,00 voor rechtspersonen (artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).

Naar boven