Vierde wijzigingsbesluit ‘Verordening beheer woonruimtevoorraad Schiedam 2020’

De raad van de gemeente Schiedam,

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 mei 2023, registratienummer 23VR039;

 

gelet op de artikelen 149 en 156 van de Gemeentewet en artikel 4, eerste lid, aanhef en onder b en het bepaalde in hoofdstuk 4 en 6 van de Huisvestingswet 2014;

 

overwegende, dat het noodzakelijk is voor de uitvoering van de Huisvestingswet een wijziging in de verordening op te nemen,

 

besluit vast te stellen de volgende wijziging van de Verordening beheer woonruimtevoorraad Schiedam 2020:

Artikel I  

  • A.

    Aan Artikel 5 wordt lid 6 toegevoegd:

    • 6.

      Burgemeester en wethouders kunnen categorieën van gevallen aanwijzen waarin in afwijking van het bepaalde in het tweede lid, voor woonruimte gelegen in de in dat lid bedoelde gebieden een woningvormingsvergunning kan worden verleend.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 6 juli 2023.

De griffier,

M.J.W. Tobeas

De voorzitter,

J.G. Bijl

Toelichting op het ‘Vierde wijzigingsbesluit ‘Verordening beheer woonruimtevoorraad Schiedam 2020’

Artikel 5, lid 6

 

Meewerken aan woningvorming in aangewezen gebieden

Gelet op lid 2 wordt een woningvormingsvergunning geweigerd indien de aanvraag ziet op een woonruimte die gelegen is in één van de hiervoor door burgemeester en wethouders aangewezen gebieden. In de door burgemeester en wethouders aangewezen gebieden staat de leefbaarheid dermate onder druk, dat de met woningvorming gepaard gaande verdichting op voorhand als onwenselijk wordt beschouwd. Toch is denkbaar dat het wenselijk is, om voor bepaalde categorieën van gevallen toch een woningvormingsvergunning te kunnen verlenen. Het voorgestelde zesde lid maakt het mogelijk, dat burgemeester en wethouders dergelijke categorieën van gevallen aanwijzen.

 

Burgemeester en wethouders kunnen in zo’n – overigens te publiceren – aanwijzingsbesluit bijvoorbeeld in het kader van een bredere gebiedsgerichte aanpak categorieën van gevallen aanwijzen.

Naar boven