Wijziging toewijzingsbeleid woonwagenstandplaatsen 2022

 

Artikel I  

In artikel 1 wordt aan het tweede gedachtestreepje toegevoegd:

Per 4 juli 2023 is het voor een eigenaar van een woonwagen of een koper van een nieuwe woonwagen in combinatie met aankoop van de woonwagenstandplaats koop wel onder voorwaarden wel mogelijk.

Artikel II  

Na artikel 1 wordt een nieuw artikel 1A ingevoegd luidende:

Artikel 1A. Mogelijkheid tot koop van woonwagenstandplaats onder voorwaarden

Met ingang van de inwerkingtreding van deze beleidswijziging (daags na bekendmaking in het Gemeenteblad) kan bij voldoening aan de volgende (cumulatieve) voorwaarden een woonwagenstandplaats gekocht worden.

Voorwaarden hierbij:

  • 1.

    De aspirant koper

    • a.

      moet eigenaar zijn van de woonwagen die op het te kopen perceel staat of

    • b.

      koopt een nieuwe woonwagen in eigendom in combinatie met koop van de betreffende woonwagenstandplaats;

  • 2.

    De verkoopwaarde van het perceel is gekoppeld aan de in onze gemeente geldende grondprijzen voor standplaatsen woonwagens.

  • 3.

    De aspirant koper stemt in met het recht van eerste koop van de woonwagenstandplaats aan de gemeente Leudal zodra de bewoner van de woonwagenstandplaats zijn standplaats te koop aanbiedt (terugkoop). In de koopovereenkomst worden de voorwaarden van het recht van eerste koop nader uitgewerkt. In het algemeen vormt een taxatie door een onafhankelijk taxateur de basis voor het recht van eerste koop. 

Artikel III  

Na artikel 2 wordt een nieuw artikel 2A ingevoegd luidende:

2A. Bekendmaking verkoop woonwagenstandplaats

Bij verkoop van de woonwagenstandplaats aan de bewoner van de betreffende woonwagen; is hiervoor slechts één serieuze gegadigde voor de verkoop, dan kan worden afgeweken van de selectieprocedure. Het college van burgemeester en wethouders maken dan het voornemen tot verkoop tijdig voorafgaand aan de verkoop op zodanige wijze bekend dat eenieder daarvan kennis kan nemen, waarbij het college van burgemeester en wethouders dienen te motiveren waarom naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders op grond van de hiervoor bedoelde criteria bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat er slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt.

Echter, mochten er meer gegadigden zijn dan wordt conform de regelgeving gehandeld en neemt het college van burgemeester en wethouders hierover een besluit.

Artikel IV  

In artikel 3 aanhef wordt na standplaats ingevoegd: (huur of onder voorwaarden koop)

 

Heythuyse, 3 juli 2023

Burgemeester en wethouders van Leudal,

De gemeentesecretaris, De burgemeester,

mr. drs. J.J.Th.L. GeraedtsD.H. Schmalschläger

Naar boven