Wijzigingsbesluit Nadere regels budgetsubsidie sociaal domein gemeente Vijfheerenlanden gemeente Vijfheerenlanden 2022

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vijfheerenlanden,

 

gelet op titel 4:2 van de Algemene wet bestuursrecht, en gelet op artikel 3 en 5 van de Algemene subsidieverordening gemeente Vijfheerenlanden, en artikel 6 lid 1 van de Nadere regels budgetsubsidies sociaal domein gemeente Vijfheerenlanden 2022,

 

BESLUIT:

 

de Nadere regels budgetsubsidies Sociaal Domein gemeente Vijfheerenlanden 2022 als volgt te wijzigen:

Artikel I  

de overzichtsstaat structurele budgetsubsidies - als bijlage van de Nadere regels - aan te passen naar 6,57% in verband met een correctie van het OVA- indexeringspercentage.

Artikel II  

dit besluit treedt in werking 1 dag na bekendmaking en heeft terugwerkende kracht vanaf 16 augustus 2022.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vijfheerenlanden op 27 juni 2023.

de secretaris,

N. (Nanette) van Ameijde-Poortman

de burgemeester

S. (Sjors) Fröhlich

Overzichtsstaat structurele budgetsubsidies Sociaal Domein

Overzichtsstaat structurele budgetsubsidies Sociaal Domein

dienend als subsidieplafond 2023 en behorende bij de Nadere regels budgetsubsidies Sociaal Domein gemeente Vijfheerenlanden 2022

werksoort

omschrijving

subsidieplafond 2023 per werksoort is maximaal: bedrag 2022 inclusief prognose OVA-indexering CEP mrt 2023 icm correctie definitieve OVA 2023. Wordt dus 3,87 OVA plus 2,70 correctie maakt 6,57 %

bibliotheekwerk

stichting Bibliotheek Lek en IJssel

De bibliotheekwet (wet stelsel openbare bibliotheek voorzieningen, Wsob) is in 2020 geevalueerd en heeft o.a. geleid tot een bibliotheek conveant 2020-2023 tussen rijk, provincies en gemeenten. De afspraken uit dit convenant zijn gericht op het versterken van een gespreid en toegankelijk lokaal netwerk en het bijdragen aan maatschappelijke opgaven. Drie belangrijke opgaven zijn: bestrijden van laaggeletterdheid, bevorderen van digitale inclusie en stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek ontvangt hiervoor structueel een exploitatie subsidie, inclusief huisvestingskosten.

1.126.785

algemeen welzijns werk

stichting BindkrachtVHL

Welzijnsactiviteiten met als focus welzijnscoaching, financien en administratie, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

1.372.991 €

stichting MEE Plus/ AV

Welzijnsactiviteiten gericht op het via collectief cursusaanbod ondersteunen van: mantelzorgers bij zorgvragers met een complexe problematiek en van mantelzorgers in complexe mantelzorgsituaties.

34.825 €

welzijnswerk vrijwilligers voorzieningen

Handje Helpen

Welzijnsactiviteiten gericht op het koppelen van stagiaires van scholen (met zorgopleidingen) en van vrijwilligers aan zorgvragers en mantelzorgers in Vijfheerenlanden

58.200 €

maatschappelijk werk

stichting Vivenz/ de Sociale Basis

Maatschappelijke dienstverlening als reguliere inzet in sociaal team door (school)maatschappelijk werkers en thuisbegeleiders.

824.606 €

stichting MEE UGV

Maatschappelijke dienstverlening als reguliere inzet in sociaal team door maatschappelijk werkers, met name ten behoeve van mensen met een licht verstandelijke beperking.

300.313 €

stichting MEE UGV

Een bedrag van maximaal € 45.500,- (obv nacalculatie, géén indexering) is beschikbaar voor voorzieningen als Onafhankelijke Client Ondersteuning.

45.500 €

stichting Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Inzet van maatschappelijk werkers, verbonden aan sociaal team.

35.929 €

vrijwillige schuldhulpverlening

Maatje VHL

Hulp bij problematische financiële schulden en bijdragen aan financiële zelfredzaamheid.

167.743 €

vluchtelingen werk

stichting Vluchtelingen Werk Zuidwest-Nederland

De subsidiëring ten behoeve van VluchtelingenWerk kent zes onderdelen: basisdienstverlening, maatschappelijke begeleiding (integratie in de breedste zin van het woord), coaching vestiging, aanvullende dienstverlening (Eurowijzer, financiële zelfredzaamheid, jobcoaching, ouderschapsondersteuning en andere noodzakelijke ondersteuning), het aanbieden van het Participatieverklaringstraject en het verzorgen van de praktijkuren van de leerroute zelfredzaalheid (Z-route) . Gemeente Gorinchem is contactgemeente en penvoerder voor de subsidieaanvraag en –afhandeling voor de arbeidsmarktregio Gorinchem waar gemeente Vijfheerenlanden onderdeel van uitmaakt.

zie artikel 5 lid 2 van de Nadere regels budgetsubsidies Sociaal Domein gemeente Vijfheerenlanden 2023

wijk-verpleegkundigen

stichting Rivas

Inzet in sociaal team van wijkverpleegkundige S1: zorgtaken, vroegsignalering en preventie, verbinding medisch en sociaal domein.

55.076 €

ggz-deskundigheid

Yulius voor Geestelijke Gezondheid

Inzet in sociaal team: ondersteuning collega's sociaal team, bieden van kortdurende ggz ondersteuning vanuit sociaal team, zonodig juiste toeleiding naar gespecialiseerde zorg.

56.549 €

Yulius voor Geestelijke Gezondheid

Inzet in GGZ Inloopvoorziening Leerdam: impuls voor maatschappelijke participatie, gericht op meedoen naar kunnen en vermogen, aansluitend op lokale voorzieningen, in verbinding met initiatieven gericht op het versterken van het netwerk, aandacht voor structuur bieden.

65.723 €

Lister

Inzet in GGZ Inloopvoorziening Vianen: impuls voor maatschappelijke participatie, gericht op meedoen naar kunnen en vermogen, aansluitend op lokale voorzieningen, in verbinding met initiatieven gericht op het versterken van het netwerk, aandacht voor structuur bieden.

5.832 €

ondersteuning van jongeren

stichting OOK voor jou

Coaching van jongeren van 14-27 jaar.

27.101 €

ondersteuning minimagezinnen

stichting Leergeld AV

Uitvoering van een CultuurlijkVHL-pas voor minimagezinnen, aanvulling op het bestaande minima voorzieningenniveau

102.666 €

totaal exclusief budget vluchtelingenwerk

4.279.839 €

 

Naar boven