Gemeente Landgraaf - Grondtransactie Lichtenbergerstraat

Voornemen tot verkoop van gemeentegrond

De gemeente is voornemens over te gaan tot verkoop van gemeentegrond aan de Lichtenbergerstraat 7b te Landgraaf, kadastraal bekend gemeente Schaesberg, sectie E, nummers 2065 en 2066, samen groot 253 m².

De gemeente is van mening dat bij deze transactie geen mededingingsruimte door middel van een selectieprocedure geboden hoeft te worden omdat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. Het criterium dat de gemeente daarbij in aanmerking neemt is het volgende:

De grond heeft in de beheerverordening Nieuwenhagen-Lichtenberg de bestemming ‘wonen’ met het besluitvlak ‘aaneengebouwd’. Gezien zijn beperkte omvang is het perceel niet geschikt om woonbebouwing op te realiseren. Daarom heeft de gemeente de aangrenzende eigenaren benaderd met de vraag of zij interesse hebben in verwerving van de grond ten behoeve van tuinuitbreiding. Daarop heeft één aangrenzende eigenaar zijn interesse kenbaar gemaakt. Met deze eigenaar is een koopovereenkomst gesloten. Na verkoop aan deze eigenaar is sprake van een aaneengesloten eigendomssituatie.

Wilt u reageren naar aanleiding van de voorgenomen verkoop dan kunt u binnen 20 kalenderdagen na het plaatsen van deze publicatie een mail sturen naar gemeente@landgraaf.nl.

Naar boven