Ontwerpbestemmingsplan ‘Molenlaan 1 Sommelsdijk’

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 25 januari 2023 het ontwerpbestemmingsplan ‘Molenlaan 1 Sommelsdijk’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op de hoek van de Molenlaan met de Westelijke Achterweg te Sommelsdijk. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 14 woningen en semi openbare ruimte behorende bij deze woningen. Het bestemmingsplan 'Molenlaan 1 Sommelsdijk' biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

IMRO-code: NL.IMRO.1924.SMDmolenlaan1-BP20

Referentienummer: Z-22-142544

Inzage

U kunt de stukken inzien vanaf 25 januari 2023 tot en met 7 maart 2023. Ze staan op www.goeree-overflakkee.nl/ter-inzage en op www.ruimtelijkeplannen.nl. In veel gevallen kunnen we u de stukken ook per mail toesturen. Mocht u dat willen, neemt u dan contact met ons op. Wilt u de stukken liever in het gemeentehuis bekijken? Dat kan ook. Neemt u vooraf contact op met het team Omgeving via telefoonnummer 14 0187. We werken namelijk volledig op afspraak. Het gemeentehuis is op maandag en vrijdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur. Het adres is Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis.

Zienswijzen

Tot en met 7 maart 2023 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Molenlaan 1 Sommelsdijk’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw zienswijze het referentienummer te vermelden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer S. Koppenaal van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Ik heb een zienswijze ingediend, hoe gaat het proces nu verder?

Het ontwerpbestemmingsplan gaat ter inzage. Gedurende deze termijn kan eenieder een zienswijze indienen. De binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden (in verband met privacy geanonimiseerd) samengevat in een ‘Nota van zienswijzen’. In deze nota staat ook de reactie van de gemeente op uw zienswijze, én of de zienswijze al dan niet leidt tot aanpassing van het bestemmingsplan.

De gemeenteraad is bevoegd een bestemmingsplan vast te stellen. Voorafgaand aan het besluit van de gemeenteraad, neemt het college van Burgemeester en Wethouders het besluit om het bestemmingsplan en de ‘Nota van zienswijzen’ ter vaststelling aan te bieden aan de raad. Na dit collegebesluit ontvangt u als indiener van een zienswijze een brief met daarin de reactie op uw zienswijze en de nota.

De Nota van Zienswijzen wordt ook gepubliceerd bij de stukken op de raadsagenda onder de raadsagendapunten. Deze kunt u een aantal dagen voor de raadsvergadering waarin de vaststelling van het bestemmingsplan geagendeerd is, al inzien. Na de raadsvergadering informeren wij u over het besluit van de gemeenteraad over het bestemmingsplan. Ook informeren wij u over de volgende stappen in de procedure van het bestemmingsplan.

Als het bestemmingsplan vastgesteld is, volgt daarvan een bekendmaking. In de bekendmaking staat waar het bestemmingsplan over gaat, waar en wanneer het ter inzage ligt en hoe daartegen in beroep gegaan kan worden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer S. Koppenaal van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

 

Naar boven