Verlening recht van opstalrecht en erfdienstbaarheid nabij de Hulterweg

  • -

    Een deel van kadastraal perceel gemeente Oirsbeek, Sectie D, 2138 ter grootte van c.a. 981 m2; en

  • -

    Een deel van kadastraal perceel gemeente Oirsbeek, Sectie D, 2799, ter grootte van c.a. 82 m2.

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen is voornemens om – nadat zij de percelen in eigendom verworven heeft – een recht van opstal en erfdienstbaarheid te verlenen. Het opstalrecht wordt verleend aan het Waterschap Limburg.

Criteria en motivering 

De gemeente meent dat het Waterschap Limburg de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de locaties en de daaruit voortvloeiende opstalrechten.

Bestaande rechten

De gemeente is voornemens om, nadat zij de percelen in eigendom van het Waterschap Limburg verworven heeft, een recht van opstal en erfdienstbaarheid te verlenen. Dit vanwege de reeds aanwezige leegloopleiding en de toegang naar de waterbuffer van het Waterschap.

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor het recht van opstal en erfdienstbaarheid. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De Gemeente en het Waterschap Limburg zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomsten zou (kunnen) worden opgekomen. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingingsruimte bij een enkelvoudige gunning middels haar beleidsuitgangspunten.

  

Naar boven