VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN ‘STADSLANDGOED NIEUWERVE VLISSINGEN’

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken, ingevolge de artikelen 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Stadslandgoed Nieuwerve Vlissingen’ door de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 juni 2023 is vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van het Stadslandgoed mogelijk gemaakt waarin o.a. het Justitieel Complex Vlissingen (inclusief toegangswegen) en de uitbreiding en afronding van bedrijventerrein Poortersweg zijn opgenomen.

 

Gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten hiervoor geen exploitatieplan vast te stellen. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ter visie gelegen ontwerp.

 

De wijzigingen bij vaststelling hebben betrekking op de volgende zaken:

  • -

    het geactualiseerde behoefteonderzoek Actualisatie behoefteraming verblijfsaccommodaties Vlissingen van de STEC groep heeft geleid tot aanpassing van de mogelijkheden voor verblijfsrecreatie binnen het bestemmingsplan en daarmee een aanpassing van de regels en toelichting;

  • -

    toevoegen voorwaardelijke verplichting met betrekking tot de gewenste binnenwaarde van het Justitieel Complex in relatie tot industrielawaai;

  • -

    verbeterde borging belangen hoogspanningsverbinding binnen het plangebied zowel binnen de regels als op de verbeelding;

  • -

    de aangepaste planning van het Justitieel Complex heeft geleid tot aanpassing van de Nibm-tool (luchtkwaliteit);

  • -

    vanwege een actuele versie van AERIUS is de stikstofberekening geactualiseerd en verwerkt in de regels, toelichting en bijlagen behorend bij de toelichting;

  • -

    een actualisatie van de provinciale soortenlijst (ecologie) is verwerkt in de toelichting;

  • -

    de tekst over de economische uitvoerbaarheid is geactualiseerd;

  • -

    beperkte aanscherping van de Passende Beoordeling;

  • -

    Aanpassing wijzigingsbevoegdheid artikel 3.6 met voorwaarden voor Natuur;

  • -

    Aanpassing van regels en verbeelding om opslag op het MOB-complex toe te staan;

  • -

    Aanpassing begrenzingen bestemming Verkeer, Groen en Agrarisch op de verbeelding na nadere uitwerking wegen;

  • -

    Gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone-weg’ op de verbeelding;

  • -

    Garantie 20 meter-zone landschappelijke inpassing door op de verbeelding het vlak met aanduiding (g) binnen de maatschappelijke bestemming te vergroten.

 

Terinzage

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen, het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en tot het niet vaststellen van een grondexploitatieplan liggen in het stadhuis van Vlissingen gedurende 6 weken ter inzage van 13 juli 2023 tot en met 23 augustus 2023. U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl door via het tabblad ID het volgende in te vullen: NL.IMRO.0718.BPSL01-VA01. De bij het bestemmingsplan behorende stukken zijn tevens te raadplegen in het elektronisch Gemeenteblad via www.vlissingen.nl/bekendmakingen.

 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE DEN HAAG.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

- iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend;

- een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend; 

- een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest, dan wel niet op tijd is geweest om een zienswijze in te dienen.

 

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 24 augustus 2023. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Vlissingen, 12 juli 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

drs. A.R.B. van den Tillaar, burgemeester

drs. R.D.A. Wiskerke, secretaris

Naar boven