Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit, Elsenburg 12-E in Enkhuizen

 

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders van gemeente Enkhuizen (gemandateerd aan de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord).

Grondslag: artikel 7.17, van de Wet milieubeheer

Onderwerp: Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit

Plangebied: Elsenburg 12-E in Enkhuizen

Doel plan: Op 10 maart 2023 is door Hoeve Advies B.V. de ‘Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling omgevingsvergunning milieu Maatschap N.C. Langeveld en M. Langeveld-Groen, Elsenburg 12-E 1602 DC Enkhuizen’ (Hoeve Advies d.d. 9 maart 2023, hierna: aanmeldingsnotitie) namens Maatschap N.C. Langeveld en M. Langeveld-Groen (hierna: Mts. Langeveld) ingediend.

Mts. Langeveld wijzigt zijn pluimveehouderij aan Elsenburg 12-E in Enkhuizen ten opzichte van de in 2012 vergunde situatie door stal 3 te voorzien van een uitpandige wintergarten en de nog te realiseren stal 4 en 5 te voorzien van een inpandige wintergarten (overdekte uitloop).

De warmtewisselaar van de nog niet opgerichte stal 4 wordt ten opzichte van de in 2012 vergunde situatie verplaatst naar de andere zijde van deze stal.

Het in 2012 vergunde aantal kuikens neemt bij het houden van reguliere vleeskuikens niet toe.

Bij het houden van scharrelvleeskuikens neemt het aantal dieren af.

Op 5 juli 2023 is besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden uitgevoerd, omdat er geen bijzondere omstandigheden aan de orde zijn waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht –omgevingsvergunning voor de activiteit milieu- ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via

088-102 1300. Wij verzoeken u het zaaknummer te vermelden OMG-007148/DMS422043.

 

Naar boven