Besluit tot wijziging van de Algemene regels terrassen 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem

 

B E S L U I TEN: vast te stellen de wijziging van de Algemene regels terrassen 2023

Artikel I  

De Algemene regels terrassen 2023 worden als volgt gewijzigd:

Artikel 2, vijfde, zevende en negende lid komen te luiden:

 

bestaande tekst vijfde lid

nieuwe tekst vijfde lid

  • 5.

    Alle objecten (zoals meubilair, plantenbakken, zijwanden, parasols en borden) worden geplaatst binnen de terrasafmetingen en moeten na sluitingstijd verwijderd zijn. Objecten mogen, indien inpandige opslag niet mogelijk is, alleen ordelijk worden opgeslagen tegen de eigen gevel en het meubilair dient onbruikbaar gemaakt te zijn.

  • 5.

    Alle objecten (zoals meubilair, plantenbakken, terrasschermen, parasols en borden) worden geplaatst binnen de terrasafmetingen en moeten na sluitingstijd verwijderd zijn. Objecten mogen, indien inpandige opslag niet mogelijk is, alleen ordelijk worden opgeslagen tegen de eigen gevel en het meubilair dient onbruikbaar gemaakt te zijn.

     

    Parasols die in de grond verankerd zijn (dus met vergunning) en terrasschermen mogen (ingeklapt) blijven staan als het terras de volgende dag wordt uitgezet.

     

    Indien het terras niet wordt uitgezet de volgende dag, moeten parasols en schermen verwijderd worden en mag er alleen een terrasscherm van maximaal 2 meter in lengte blijven staan.

Bestaande tekst zevende lid

Nieuwe tekst zevende lid

  • 7.

    De straatzijde van het terras moet open zijn. Zijwanden zijn uitsluitend toegestaan bij een gevelterras, moeten mobiel en demontabel zijn (dus niet in de grond verankerd), een hoogte van maximaal 1,80 meter hebben en transparant zijn vanaf een hoogte van 1 meter.

  • 7.

    De straatzijde van het terras moet open zijn. Terrasschermen zijn uitsluitend toegestaan bij een gevelterras, moeten mobiel of demontabel zijn, een hoogte van maximaal 1.80 m hebben, inklapbaar tot 1.10 m en transparant zijn vanaf een hoogte van 1 meter. Voor het vastzetten van terrasschermen in de grond mag gebruik gemaakt worden van grondputten. Hiervoor dient vooraf een klic-melding gedaan te worden. De grondputten dienen na gebruik afgesloten te zijn. De bovenzijde van de grondput dient op dezelfde hoogte aangebracht te worden als de bovenzijde van de verharding. Er mogen geen delen boven de verharding uitsteken.

Bestaande tekst negende lid

Nieuwe tekst negende lid

  • 9.

    Op de openbare grond waar het terras is geplaatst mag zonder vergunning geen ondergrond als vloer voor terrassen worden aangebracht en het terrein mag niet op enige wijze beschadigd raken. Er mogen geen voorwerpen in de grond worden verankerd. Parasols die in de grond verankerd zijn en waar een vergunning voor is afgegeven, mogen ingeklapt blijven staan als het terras de volgende dag wordt uitgezet.

  • 9.

    Op de openbare grond waar het terras is geplaatst, mag zonder vergunning geen ondergrond als vloer voor terrassen worden aangebracht en het terrein mag niet op enige wijze beschadigd raken. Er mogen geen voorwerpen in de grond worden aangebracht zonder vergunning, met uitzondering van de grondputten voor de terrasschermen zoals onder lid 7 omschreven.

Artikel II  

Dit wijzigingsbesluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

Aldus besloten te Haarlem op 5 juli 2023

de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven