Gemeente Heerlen - Evenementen: Facilitering en locaties

 

 

In het MBP 2023-2026 is opgenomen het evenementenbeleid te actualiseren. Dit voortbordurend op het ambitiedocument ‘Heerlen Centrum 2021: Samen maken we het centrum’ en de Culturele agenda 2020-2026. Samenvattend wil het college meer evenementen op meer plekken in de stad en een bij de tijd passende facilitering voor evenementen. Dit alles op een zodanige manier dat stad en evenementen elkaar versterken.

Om bovenstaande te realiseren is de notitie ‘Evenementen: facilitering en locaties’ opgesteld. De gemeente werkt toe naar nieuw evenementen beleid waarbij deze notitie een belangrijke eerste stap is. Daarnaast is de organisatie ook aan de slag met een plan om meer levendigheid in de stad te brengen.

In de notitie ‘Evenementen: facilitering en locaties’ is er aandacht voor de facilitering die nodig is om meer (laagdrempelige) evenementen (365 dagen levendigheid in de stad) op meer plekken in de stad mogelijk te maken, met oog voor de uitstraling van de stad en de uitstraling van evenementen.

 

Naar boven