Publicatie voornemen tot aangaan van een koopovereenkomst

rectificatie bijlage

Publicatie voornemen tot aangaan van een koopovereenkomst

Datum publicatie 05-07-2023

adres : Sintelbaan ong.

Perceel: Gemeente Vlissingen, Sectie H, nummer 4078 (gedeeltelijk), Sectie H, nummer 1105 (gedeeltelijk), in totaal met 13.627 m2

 

Voornemen tot verkoop en levering

De gemeente Vlissingen (hierna de gemeente) is van plan om na publicatieperiode van 20 dagen een kopovereenkomst aan de gaan met Alliantie Delfaerde B.V. voor genoemde kavels ter groote van 13.627 m2

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde per bouwplot in aanmerking komt voor de verkoop, namelijk bovenstaande koper. Het spreekt voor zich dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

De contractpartij komt ten behoeve van voornoemde bouwplots als enige serieuze gegadigde in aanmerking, om de volgende redenen:

 

  • 1.

    De gemeente staat een veilige en menswaardige huisvesting voor (tijdelijke) (inter)nationale werknemers in Vlissingen voor en heeft in dit kader een Visie Huisvesting (inter)nationale werknemers en beleidsregels opgesteld.

  • 2.

    Uit onderzoek is gebleken dat binnen de gemeente Vlissingen behoefte bestaat aan huisvesting aan 1.000 te verblijven personen t.b.v. de huisvesting van (inter)nationale werknemers.

  • 3.

    Het college van B&W heeft in het kader van de realisatie van complexgewijze huisvesting (inter)nationale werknemers op 29 januari 2020 een uitvraag gedaan voor een duur van 15 jaar maximaal.

  • 4.

    Het college heeft de inschrijvingen op 15 september 2020 behandeld en het heeft aan de hand van de gestelde criteria bepaald welke inschrijvingen een ontvankelijke aanvraag omgevingsvergunning kunnen indienen.

  • 5.

    Het initiatief van Alliantie Delfaerde B.V. voldoet aan de door het college gestelde criteria in de uitvraag voor het initiatief voor complexgewijze huisvesting op voormalig sportpark Baskensburg ter hoogte van de voormalige atletiekbaan.

  • 6.

    Alliantie Delfaerde B.V. is de enige partij die een inschrijving heeft gedaan voor deze locatie in Baskensburg-West. De andere inschrijvers hebben gekozen voor een andere bouwlocatie dan Baskensburg-West.

  • 7.

    Op basis van de in het besluit van 15 september 2020 genoemde rangorde heeft Alliantie Delfaerde B.V. ex artikel 13 lid 1 onder a van de ‘Beleidsregels Huisvesting (inter)nationale werknemers Vlissingen 2019’ binnen de gestelde termijn een ontvankelijke aanvraag omgevingsvergunning en exploitatievergunning voor complexgewijze huisvesting voor maximaal 350 (inter)nationale werknemers ingediend.

 

Niet eens met voorgenomen verkoop?

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop, dan dient u dit uiterlijk vóór 25-7-2023, 23:59 uur, kenbaar te maken door middel van betekening van een kortgedingdagvaarding aan het adres van de gemeente (Paul Krugerstraat 1, 4382 MA Vlissingen).

Als wij de betekening van een kortgedingdagvaarding na deze datum ontvangen, is de gemeente vrij om een koopovereenkomst aan te gaan; het één en ander binnen maximaal één jaar te rekenen vanaf de publicatieperiode van 20 dagen. U heeft na 25-7-2023, 23:59 uur, niet meer het recht om bezwaar te maken en/of schadevergoeding te vragen of een ander recht te onderbouwen.

De gemeente en beoogde koper van de bouwplots zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk de verkoop zou worden opgekomen.

 

Publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op officielebekendmakingen.nl Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021.

(ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

 

Naar boven