Openbare inschrijving exploitatievergunning gamecenter gemeente Zwolle

 

De burgemeester van Zwolle maakt bekend dat hij het voornemen heeft een exploitatievergunning voor een gamecenter te verlenen voor de duur van tien jaar.

 

Om deze vergunning te kunnen verlenen start op maandag 10 juli 2023 een openbare gunningsprocedure. In de Algemene Plaatselijke Verordening Zwolle 2023 (APV) zijn in artikel 2:39 t/m 2:39d de voorwaarden vastgelegd waaronder een vergunning kan worden verleend of geweigerd. Daarbij is in artikel 2:39a, lid 1 sub c bepaald dat het gamecenter moet worden geëxploiteerd binnen een door de gemeenteraad aangewezen gebied (bijlage A bij de APV). De stappen die moeten worden doorlopen van de start tot een besluit over de vergunning zijn vastgelegd in de ‘Regeling Gamecenter Zwolle’ en in de ‘Procedure regels voor het indienen en beoordelen van een aanvraag voor een exploitatievergunning voor een gamecenter in de gemeente Zwolle’. Dat ziet er in de tijd als volgt uit:

 

 

Fase

Begint op

Afgerond op

1

Start gunningsprocedure

10 juli 2023

22 augustus 2023

2.

Mogelijkheid tot het indienen van schriftelijke vragen

10 juli 2023

16 juli 2023

3.

Publicatie beantwoording vragen

19 juli 2023

19 juli 2023

4.

Uiterste datum indiening aanvraag

 

22 augustus 2023 17:00 uur

5.

Ontvankelijkheidstoets

23 augustus 2023

31 augustus 2023

6.

Aanvullingen worden gevraagd/uiterste inleverdatum aanvullingen

31 augustus 2023

15 september 2023

7.

Ontvankelijkheidstoets aanvullingen

18 september 2023

29 september 2023

8.

Beoordeling adviescommissie

3 oktober 2023

24 oktober 2023

9.

Vaststelling beoogd exploitant

30 oktober 2023

30 oktober 2023

10.

Aanvragers exploitatievergunning informeren over de vaststelling

van de beoogd exploitant

31 oktober 2023

1 november 2023

11.

Uitvraag RIEC in het kader van de wet Bibob

1 november 2023

20 november 2023

12.

Ontvangst advies RIEC

20 november 2023

 

13.

Eventueel uitvraag landelijk Bureau Bibob

n.b.t.

n.b.t.

14.

ontvangst advies Bibob

n.b.t.

n.b.t.

15.

Besluit op aanvraag

n.b.t.

n.b.t.

 

Wijze van indiening

Aanvragen voor een exploitatievergunning voor een gamecenter worden digitaal ingediend via het mailadres: omgevingsvergunning@zwolle.nl . De aanvraag wordt gericht aan de burgemeester van Zwolle. De aanvraag wordt ingezonden met als onderwerp “Aanvraag Vergunning Gamecenter”. De aanvraag dient uiterlijk op de laatste dag van het aanvraagtijdvak in het bezit te zijn van de gemeente Zwolle.

 

Eisen aan de aanvraag

De indieningsvereisten voor de aanvraag staan in artikel 2, eerste lid, van de Regeling Gamecenter Zwolle. Dit zijn formele vereisten waaraan moet worden voldaan. Deze vereisten zijn feitelijk van aard en betreffen informatie die van belang is voor de beoordeling van de aanvraag. Een aanvrager dient zijn aanvraag zo concreet en ondubbelzinnig te formuleren. Eventuele onduidelijkheden in de aanvraag kunnen leiden tot een lagere beoordeling op de kwalitatieve gunningscriteria.

 

Mogelijkheid tot het stellen van schriftelijke vragen

Het is mogelijk schriftelijke vragen te stellen van 10 juli 2023 tot en met 16 juli 2023.

De antwoorden op deze vragen zullen rond 19 juli 2023 gepubliceerd worden op Overheid.nl en op de website van de gemeente Zwolle. De vragen kunnen per mail gestuurd worden naar omgevingsvergunning@zwolle.nl

 

Ontvankelijkheid

Een aanvraag wordt in eerste instantie beoordeeld op ontvankelijkheid. Daarbij wordt beoordeeld of de aanvraag voldoen aan alle daarvoor gestelde eisen en voorwaarden in de APV en de Regeling. Als niet wordt voldaan aan de voorschriften of als de verstrekte gegevens onvoldoende zijn om de aanvraag te kunnen beoordelen, kan de burgemeester de aanvrager een termijn van twee weken geven om zijn aanvraag aan te vullen. Als de aanvraag na het verstrijken van deze termijn nog niet compleet is, kan de burgemeester besluiten de aanvraag niet verder in behandeling te nemen, conform het bepaalde in artikel 4:5 Algemene wet bestuursrecht. Als een aanvraag buiten het aanvraagtijdvak wordt ingediend, biedt de burgemeester geen mogelijkheid tot herstel of aanvulling en wordt de aanvraag op grond van artikel 2, derde lid, van de Regeling afgewezen.

 

Beoordeling

In artikel 3 van de ‘Procedureregels voor het indienen en beoordelen van een aanvraag voor een exploitatievergunning voor een gamecenter in de gemeente Zwolle’ wordt toegelicht hoe wij de aanvraag inhoudelijk beoordelen. De burgemeester wordt bij de beoordeling ondersteund door een team van deskundigen: de beoordelingscommissie. De commissie adviseert de burgemeester over de ingediende stukken, waaronder de “Omschrijving concept Gamecenter”, en het “Plan van aanpak openbare orde en leefbaarheid”.

De burgemeester besluit over de vergunning rekening houdend met de adviezen van de commissie.

 

Sluitingstermijn indiening aanvraag

De aanvraag voor een exploitatievergunning met de bijbehorende stukken moet uiterlijk op dinsdag 22 augustus om 17:00 uur door de gemeente zijn ontvangen. Hierboven is aangegeven hoe u de aanvraag moet indienen.

 

Zwolle, 3 juli 2023

De burgemeester van Zwolle,

P.H. Snijders

Naar boven