1e wijziging beleidsregel Gemeentepromotie en beleidsregels Initiatieven uit de samenleving

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen;

 

gelezen het voorstel van de eenheid Maatschappelijke Ondersteuning met kenmerk Z/23/691627;

 

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

b e s l u i t:

 

vast te stellen de “1e wijziging van de beleidsregel Gemeentepromotie en beleidsregels Initiatieven uit de samenleving”.

 

Artikel I.

In de beleidsregel Gemeentepromotie en de beleidsregels Initiatieven uit de samenleving wordt onder de subsidiecriteria toegevoegd:

Hiernaast moet het gevraagde subsidie bedrag in verhouding staan tot de impact van het evenement/initiatief voor de gemeente Dalfsen.”

 

Artikel II

In beide beleidsregels wordt de onderstaande tekst onder het kopje ‘wegingscriteria’:

“Voor de inhoudelijke wegingscriteria kan in totaal 10 punten gegeven worden, per criterium 2 punten. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten minimaal 4 punten toegekend worden. Bij minder dan 4 punten wordt de aanvraag afgewezen.

 

De aanvragen (voor zover compleet en tijdig ingediend) worden getoetst aan de wegingscriteria. Hiermee worden de aanvragen onderling vergeleken. De aanvragen worden vervolgens op een ranglijst gezet en gehonoreerd op volgorde van hun plaats op de ranglijst, totdat het subsidieplafond is bereikt. De rest wordt afgewezen.”

 

vervangen door de onderstaande tekst:

 

Voor de inhoudelijke wegingscriteria kunnen in totaal 10 punten gegeven worden, per criterium 2 punten. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten minimaal 5 punten toegekend worden. Bij minder dan 5 punten wordt de aanvraag afgewezen. Het maximaal toe te kennen subsidiebedrag is € 5.000.

 

De aanvragen (voor zover compleet en tijdig ingediend) worden getoetst aan de wegingscriteria. Hiermee worden de aanvragen onderling vergeleken. De aanvragen worden vervolgens op een ranglijst gezet en gehonoreerd op volgorde van hun plaats op de ranglijst, totdat het subsidieplafond is bereikt. De rest wordt afgewezen.

 

Artikel III Slotbepaling

  • 1.

    Deze regeling wordt aangehaald als “1e wijziging van de beleidsregel Gemeentepromotie en beleidsregels Initiatieven uit de samenleving”.

  • 2.

    Deze regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Aldus besloten door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen in haar vergadering van 4 juli 2023.

Het college voornoemd,

de burgemeester de gemeentesecretaris / algemeen directeur

drs. E. van Lente H.J. van der Woude

Naar boven