Ontwerpverkeersbesluit - Invoeren van een maximunsneheid van 60 km/h op de Ruytershoveweg

LG210620232

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende:

Dat op grond van artikel 15, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Dat op grond van artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 het college van burgemeester en wethouders bevoegd is tot het nemen van verkeersbesluiten.

Op grond van de mandaatregeling van de gemeente Bergen op Zoom de Teammanager Beheer en Onderhoud door het college gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen en te ondertekenen.

Uit het oogpunt van:

-Het verzekeren van de veiligheid op de wegen;

-Het beschermen van de aanwonenden, weggebruikers en passagiers;

-Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Is het gewenst om

De maximumsnelheid op de Ruyershoveweg te verlagen van 80 km/h per uur naar 60 km/h op het traject vanaf de kruising Wouwsestraatweg – Ruyershoveweg tot overgang naar de Bergsebaan. De weg is tot de kruising Bergsebaan – Boerenweg in beheer van de gemeente Bergen op Zoom.

Door middel van een versmalling ter hoogte van de kruising Ruyterhoveweg – Gareelweg de snelheid te rennen. De voorrang voor versmalling is geregeld door F5 (westzijde) en F6 (oostzijde) borden.

Motivering

Door uitvoering te geven aan het instellen van een maximum snelheid van 60 km/h wordt de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied bevorderd voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Het draagt bij aan de snelfietsroute F58.

Door de invoering van 60 km/h wordt er een eenzijdig beeld geschetst met het gedeelde in beheer van de gemeente Roosendaal. Het stuk Bergsebaan tot aan de dorpskern van Wouw is ook ingericht als een erftoegangsweg buiten de bebouwde kom met een maximale snelheid van 60km/h.

BESLUIT

  • 1.

    Het instellen van een maximale snelheid van 60 km/h op de gehele Ruytershoveweg door middel van A0160 borden

  • 2.

    Een versmalling in te richten bij de kruising Ruyterhoveweg – Gareelweg geregeld door F5 en F6 borden

  • 3.

    Het verkeersbesluit vast te stellen en te publiceren.

  • 4.

    Bij geen zienswijzen de teammanager beheer en onderhoud te mandateren het verkeersbesluit definitief vast te stellen.

  • 5.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 23-06-2023

Bergen op Zoom, 23-06-2023

De heer J.C. Verbruggen MSc

Resultaatmanager cluster Beheer en Onderhoud

Ter inzage

Het verkeersbesluit met bijbehorende stukken is vanaf 23-06-2023 gedurende 6 weken zichtbaar via bergenopzoom.nl/bekendmakingen

Nadere informatie kan worden ingewonnen bij dhr. L.G.C. Gelten via 14 0164

 

Mededelingen

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet Bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit bekend is gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, of die waarvan niet verweten kan worden geen of niet tijdig zienswijzen te hebben ingediend, op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep indienen bij de Rechtbank Zeeland - West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA Breda. Het indienen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, of waarvan niet verweten kan worden (tijdig) zienswijzen te hebben ingediend, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Zowel voor het in behandeling nemen van het beroep als het verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Een afschrift van dit ontwerpbesluit wordt verzonden aan:

  • 1.

    de adviseur van Politie, eenheid Bergen op Zoom, Dienst operationele ondersteuning, afdeling infrastructuur;

  • 2.

    afdeling communicatie/voorlichting ter publicatie;

Naar boven